avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit?

Buna ziua,

In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata dobanzii fiind de 10,9%.
In contract se ma specifica:"Rata dobanzii este variabila si revizuibila la fiecare 3 luni in functie de noua valoare a indicelui de referinta si marja bancii. La data contractului, rata dobanzii perceputa de banca este cea mentionata la cap.IV, termenii imprumutului. Rata dobanzii este stabilita in functie de indicele re referinta la care se adauga marja variabila a bancii, care la data incheierii contractului este cea mentionata in cap.IV termenii imprumutului. Dobanda se poate modifica in functie de variatia indicelui de referinta si a marjei, conform deciziei bancii. In cazul in care indicele de referinta variaza cu minim 10%(in plus/minus) fata de valoare initiala a acestuia (la data semnarii contractului/la cea mai recenta modificare dupa caz), banca poate modifica dobanda in consecinta, in orice moment, conform deciziei sale"

Intrebarea mea este daca banca nu ar fii trebuiat sa imi recalculeze dobanda, respectiv ratele?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
ncris78, utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare 2% plus alexteo alexteo Buna seara am un credit de nevoi personale cu ipoteca in urmatoarele conditii: moneda CHF; dobanda: variabila, calculata in functie indicele de referinta si ... (vezi toată discuția)
Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa cer bancii modificarea ratei la credit? ncris78 ncris78 In luna mai 2009 am contractat un credit de nevoi personalein euro de la o banca , in urmatoarele conditii: rata dobanzii de 19.04%, variabila, Euribor la 6 ... (vezi toată discuția)