avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ce solutie e corecta?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ce solutie e corecta?

Intr-un recurs promovat de adm special (soc este in faliment la data recursului) intr-un proces care are ca obiect constatarea nulitatii absolute a unor contracte de credit, pe fond s-a solutionat de jud sindic, s-a invocat prin intimpinare ex. lipsei calitatii procesuale active a adm special.
Instanta din oficiu a solicitat sa prezinte intimata-parata (banca) daca e vorba de ex din intampinare sau de ex. lipsei dovezii calitatii de reprezentant a adm special.

Recursul are ca motiv principal nelegalitatea hotararii pronuntata cu incalcarea art. 105 alin 2 - s-a judecat in lipsa partilor si fara ca sa existe in dosar vreo cerere de judecare in lipsa.

Am cautat dar nu am gasit daca :
1. e necesar sa ratifice lich judiciar recursul? - temei legal
2. daca nu e ratificat care sunt solutiile instantei de recurs? - temei legal
3. daca e obligata instanta de recurs potrivit art. 304 indice 1 si 306 cpr civ sa puna in dezbaterea partilor motivele de ordine publica care pot fi invocate si de instanta de recurs din oficiu? - daca nu le invoca exista vreo sanctiune?

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa in recurs MIXAM MIXAM O societate aflata acum in faliment, a solicitat prin administrator statutar si special sa se constate nulitatea absoluta a unor contracte de credit. In ... (vezi toată discuția)
Nulitate recurs civil? dandanaua dandanaua Am declarat recurs impotriva unei sentinte nesusceptibile de apel, dupa doua saptamani de la pronuntare, deci inainte cu cateva zile de aparitia hotararii ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat avocatul meu nu a motivat recursul in termenul prevazut de lege. am vazut ca unele dintre motivele de recurs sunt luate in considerare din oficiu de catre ... (vezi toată discuția)