avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
In cazul in care mama, cetatean roman, parinte unic, a decedat, ce poate mosteni fiica, majora (de mult!), cetatean german (cetatenie unica) ? Este vorba de imobil, terenul aferent acestuia, etc.
In cat timp trebuie facuta succesiunea?
Va multumesc anticipat,
Liliana Petrisor
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:12, 14 Februarie 2012
Fata va mosteni tot, daca nu mai are alti frati.

In termen de 6 luni (daca a murit inainte de 1 oct 2011) au 1 an (daca a murit dupa 1 oct 2011) trebuie sa accepte mostenirea printr-o declaratie de acceptare care se da la un birou notarial sau la consulat (daca nu este in tara). Dezbaterea mostenirii poate avea loc cand doreste, nu exista termen. Totusi, daca o face dupa 2 ani va plati in plus un impozit de 1%
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune,dezbatere mostenire cicinic cicinic In situatia cand moare sotul si ramane sotia si copiii(in cazul meu suntem 4 copii)care sunt partile care ne revin? Si o a lta intrebare ,daca nu se vrea a se ... (vezi toată discuția)
Mostenirea tatalui meu marilena76 marilena76 Tatal meu a decedat acum o sapatamana.Cu o zi inainte de decesul lui a decedat mama lui (tatal lui era decedat de mult timp). Eu sunt unicul mostenitor al sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea ... A.ioan A.ioan Buna ziua.Daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea tatălui, mama rămâne singura mostenitoare? Sau la moștenire mai vin alți ... (vezi toată discuția)