avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie pentru limita de varsta

buna ziua , va rog sa-mi spuneti cand poate o persoana (barbat ) sa depuna dosarul de pensie la limita de varsta fiind nascut in 16.02.1949 .multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:05, 15 Februarie 2012
Va puteti pensiona la limita de varsta cand impliniti 64 ani si 8 luni (Octombrie 2013).
Legea 263/2010

7 - Stabilirea si plata pensiilor
Art. 103


(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana. Pentru persoanele din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa de pensii sectoriala competenta, in functie de ultimul loc de munca.


Februarie 1949 │Octombrie 2013 │ 64/8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se depune dosarul de pensie? divele divele STIE CINEVA SA-MI SPUNA CAND SE DEPUNE DOSARUL PTR. PENSIONARE LA LIMITA DE VARSTA LA CASA DE PENSII , DACA INDEPLINESC CONTITIILE DE PENSIONARE IN LUNA IUNIE ... (vezi toată discuția)
Retragerea cererii de pensionare coco_stefania coco_stefania Buna seara! Sunt cadru didactic titular la o scoala generala. La data de 01.12.2010 am depus doisarul de pensionare , la limita de varsta ( data nasterii ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta - contract de munca cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Seful meu a implinit in 06.06.2012 varsta de 64 de ani. Din cate stiu eu, varsta standard de pensionare pentru barbati in anul 2012 este de 64 ani ... (vezi toată discuția)