avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul pensie de intretinere minor

Buna ziua !
Am o nelămurire în ceea ce priveşte calculul sumei pe care societatea trebuie să o vireze cu titlu de pensie de întreţinere, în sensul că prin Sentinta civila se stabileste "plata unei pensii lunare de întreţinere ...în cotă de 1/4 din veniturile salariale nete, dar nu mai puţin de 1/4 din salariul minim pe economia naţională".
În cazul în care 1/4 din salariul net (respectiv 139,25 ron) este mai mic decât 1/4 din salariul minim brut pe economie , suma virată va fi 1/4 din salariul brut minim pe economie, respectiv 167,50 ron in 2011?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:12, 15 Februarie 2012
Pensia se calculeaza la valoarea venitului net al parintelui, deci la un salariu brut de 700 lei, pensia alimentara va fi de 132,5 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara diana842009 diana842009 buna ziua! stie cineva cat e in momentul de fata pensia alimentara calculata pentru venitul minim pe economie? multumesc. (vezi toată discuția)