daca o salariata este in concediu pentru cresterea copilului dar nu are dreptul la indemnizatie si nu beneficiaza de ea, se poate angaja pe durata suspendarii primului cim ,la o alta SC (dar fara sa se reintoarca la primul loc de munca)?
diferenta intre cele 2 tipuri de suspendari (suspendarea cim in cazul CIC si cea in cazul concediului fara plata ) sta in considerarea primei (CIC)ca stagiu de cotizare la bugetul de asigurari ceea ce nu este cazul in CFS...
asa este imi cer scuze ,dar tot in dilema am ramas :daca actul aditional nu respecta litera legii ce am de facut ?
El este inregistrat deci produce efecte iar daca salariata refuza "revenirea" ce pot sa fac?
Totusi nu mi se pare corect sa nu poti beneficia de CIC daca nu ai si dreptul la acea indemnizatie .Codul m. nu face legatura intre cele doua...desi ma gandec ca prevederile citate mai sus de colega dvs.au caracter special fata de Codul muncii si atunci are dreptate, ... inseamna ca in situatia in care o persoana nu are dreptul la acea indemnizatie poate beneficia doar de CFS ? Oricum ar insemna ca trebuie sa inlocuiesc acel act aditional cu un altul pt. CFS...avand in vedere motivarea in drept gresita a actului respectiv.
Situatia aceasta insa decurge dintr-o practica a celor care aproba dosarele pt.indemnizatie care conving oamenii sa-si depuna actele (printre care si acel act adit.de suspendare) chiar daca nu au cele 12 luni anterioare lucrate pt ca "ei hotarasc daca acorda sau nu existand cazuri in care lipseau 3 sapt din cele 12 luni de ex".Si atunci ce raspund persoanei care vine cu aceasta cerere de CIC ?
Adeverinta pt somaj
floribel2
Buna ziua,
Un salariat care urmeaza sa intre in somaj a beneficiat in 2008 de 12 zile calendaristice de cfs , zile pt care nu s-a facut suspendare in Revisal ... (vezi toată discuția)