avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare forma juridica in SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare forma juridica in SRL-D

Fiind primul meu post pe forum, salut pe toata lumea si imi permit sa ma prezint: sunt AS, un inginer dornic de a intra in clubul tinerilor intreprinzatori. Si ca sa nu plictisesc lumea prea repede, o sa trec la problema si la motivul pentru care va cer sfatul sau ajutorul.
Acum aproximativ doua saptamani, am vrut sa imi infiintez un SRL Debutant. Pentru ca lucrez, si din pacate nu am timpul necesar sa ma ocup de actele ce tin de infiintarea firmei, si pentru ca mi s-a parut ca infiintarea cu sediul social la mine acasa, in bloc, este prea complicata, am ales sa apelez la serviciile unei firme "specializate" care sa infiinteze firma pentru mine. Totul bine si frumos, pana la vederea rezultatelor: in loc de SRL-D, firma nou infiintata(ieri) si care ma are unic asociat pe mine, este SRL. Inutil sa spun ca cei care m-au "ajutat" si-au declinat raspunderea si capacitatile de a face ceva in situatia data.
Astfel, m-am gandit sa apelez la voi, pentru a-mi da un sfat legat de ce as mai putea sa fac. Imi vine greu sa cred ca poate fi birocratia atat de rezistenta incat sa mi se spuna "ne pare rau, sunteti asociat intr-o firma infiintata gresit. nu se mai poate face nimic."
Precizez ca indeplinesc toate conditiile pentru infiintarea unui SRL-D, ca decizia de infiintare a fost data ieri, si ca, bineinteles, nu am avut nici un fel de activitate pe firma nou infiintata.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:31, 17 Februarie 2012
Nasoala situatia...gasiti un motiv( sau puneti-i pe cei care au incurcat borcanele) sa incerce cu o indreptare de eroare a rezolutiei directorului prin care s-a dispus inmatricularea societatii, cu toate ca e destul de greu sa se intample acest lucru. In locul dvs. as solicita un punct de vedere scris al ONRC la aceasta problema.
Parerea mea este ca nu mai puteti face nimic in acest sens, chiar si rezervarea denumirii trebuia sa o faceti cu SRL-D. Toate documentele au fost intocmite cu SRL ...., nu se poate face nimic la Registrul Comertului, va vor invoca ca dvs. sunteti cel care ati semnat documentele, ati imputernicit persoana sa va reprezinte, etc. ...

Nu puteti formula o indreptare de eroare, pentru ca nu este. Eroare ar fi fost daca erau date inscrise gresit in actul constitutiv, declaratiile depuse, documente ....
Da, vad ca din pacate vestile nu sunt bune. Mi s-a spus ca as putea incerca sa fac o cerere de indreptare eroare de material, sau sa anulez infiintarea firmei. Ce parere aveti?
Este o situatie inedita. Nu stiu in ce masura directorul/persoana desemnata de la registrul comertului unde a fost inregistrata societatea poate sa ia act de o indreptare materiala in acest sens. Dupa cum v-am scris si mai sus solicitati un punct de vedere in scris de la ONRC în care sa specificati in mod obligatoriu ca sunteti in termenul de plangere impotriva rezolutiei directorului pentru a primi cu celeritate raspuns la cererea dvs. Incercati in prealabil si o audienta la directorul oficiului unde a fost inregistrata societatea sa vedeti ce parere are. Intervin unele elemente care nu sunt cuprinse in textul legii - in primul rand rezervarea denumirii societatii care trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu sintagma SRL -D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate cu raspundere limitata kjhrodi kjhrodi Am fost anuntat de contabil ca pentru depunerea bilantului trebuie sa merg direct si personal la Camera de comert.#-o Acolo dupa ce am fost trimis acasa pe ... (vezi toată discuția)
Concret, care sunt taxele de care esti scutit la registrul comertului pt. un srl-d? kokolyko kokolyko Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL-D. Exista acele scutiri de la taxe, mentiune aparuta si in Ghid si in Ordonanta 6/2011. Insa, pentru mine, persoana ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sucala sucala cum si ce documente sunt necesare pentru infiintare firma srl?:) (vezi toată discuția)