avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prestatie tabulara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prestatie tabulara?

salut!
am urmatoare ipoteza:
se reconstituie dreptul de proprietate in favoarea a 3 persoane pentru 1800 mp pe baza L 18/1991. Ulterior acestia vand suprafata de teren prin act sub semnatura privata. Cumparatorul doreste intabularea dreptului dobandit promoveaza actiune in justitie de prestatie tabulara, depune documentatie tabulara etc. totodata inscrie actiunea in CF la 15.12.2006. actiunea este admisa de instanta si se dispune intabularea dreptului cumparatorilor in CF X cu nr. topo X/Y si x/z. Depune la OCPI cerere de intabulare. Cererea se respinge in parte intrucat imediat dupa notarea actiunii de prestatie tabulara care e notata cu nr. serial 14 se inscrie cu nr. serial 15 insa (culmea) cu data si nr. de inregistarre mai mica, respectiv 05.12.2006 decat cea a notarii actiunii o sentinta prin care se dispune intabularea partial pe aceleasi numere topo in favoarea (evident) a altor persoane. :stunned:astfel incat la momentul de fata este imposibila punerea in executare a sentintei
in cf respectiv mai exista suficient teren astfel incat in contnuare este posibila intabularea insa pe alte nr. topo.
intrebarea este ce anume actiune poate fi promovata in aceasta situatie? constatarea existentei dreptului de propreitate (sentinta initiala) si pe baza unei noi documentatii prestatie tabulara?:sorry:

Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
fiefielein, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificare cf ContSters43393 ContSters43393 Am urmatorul caz : [b]X srl [/b] achizitioneaza de la [b]Y srl [/b]doua suprafete de teren . Prin sentinta civila, instanta pronunta o hotarare care tine loc ... (vezi toată discuția)
Actiune in prestatia tabulara bogdamn bogdamn Buna ziua! Eu, ca persoana fizica, pot face o actiune in prestatia tabulara, sau trebuie neaparat sa fiu reprezentat de un avocat? Din ce am citit eu in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate imobil - contract ojcvl - Hamann Hamann Buna ziua, as avea nevoie si eu de unele sfaturi intr-o speta, sper sa fiu destul de concis si clar in expunerea cazului. Datele problemei: -In anul 1975, ... (vezi toată discuția)