avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cu sau fara TVA ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cu sau fara TVA ?

Se da urmatoarea situatie:
- un operator economic a participat la o procedura de achizitie publica prin cerere de oferte;
- valoarea estimata a contractului fara TVA: 106.250 lei.
- una dintre cerintele de calificare: ofertantul va prezenta un numar maxim de 3 contracte de furnizare produse similare in valoare cumulata de minim 106.000 lei, conform prevederilor art.;9 lit.a, din HG 925/2006.
- operatorul economic a depus un singur contract in valoare de 125.860 lei (adica 101.500 lei + 24.360 lei-TVA).
- autoritatea contractanta a respins oferta operatorului economic ca fiind inacceptabila deoarece nu indeplineste cerintele minime de calificare conform art. 36 alin. 1 lit b din HG 925/2006 deoarece contractul prezentat nu are valoarea solicitata prin fisa de date.
- s-a depus contestatie la CNSC unde s-a respins ca nefondata, invocandu-se art. 25 alin. 1 din OUG 34/2006.
- operatorul economic doreste sa faca plangere la curtea de apel.

Ce sanse de reusita sunt in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:15, 20 Februarie 2012
Art. 4, alin.5) din HG 925 face referire la valoarea estimata, fara TVA, ca si art. 25 din OUG 34. Implicit, toate referintele din articolele urmatoare raportate la valoarea estimata a contractului se fac la aceeasi valoare, fara TVA.

In fapt, toate cerintele de calificare si toate referintele din HG 925 si OUG 34 se fac la valoarea contractului, aceasta fiind calculata conform art.25 din OUG 34 -fara TVA.

TVA este o taxa, care difera functie de tara si perioada de timp de referinta si nu poate fi inclusa in calculul nici unei cerinte de calificare.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare directa pe oug 34/2006-contract cu neplatitori de tva SimanSimona SimanSimona Buna ziua, Am o nelamurire legata de achizitiile directe pe oug 34/2006. Primaria, in cadrul unui proiect posdru, achizitioneaza direct servicii si produse ... (vezi toată discuția)
Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)