avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lege aplicabila in cazul neacordarii dividendelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lege aplicabila in cazul neacordarii dividendelor

Buna ziua,

Sunt actionar la o firma din 1990. Intre timp (1998) firma si-a schimbat denumirea, in acelasi timp privatizandu-se (privatizare tip mafiot, cu tentacule politice). Am de la Depozitarul Central hartia care dovedeste ca sunt actionar si la "noua" firma.

Le-am trimis un e-mail anul acesta cerandu-le situatia financiara si daca se platesc sau nu dividende si bineinteles ca nu am primit niciun raspuns. Acum, care sunt etapele pe care le pot urma in continuare? Ma gandeam sa le trimit o scrisoare inregistrata la biroul lor de actionariat prin care sa le solicit aceleasi lucruri. In caz ca din nou o sa o neglijeze, doresc sa-i dau in judecata. Puteti sa-mi spuneti va rog ce lege se aplica in cazul in care o companie refuza sa dea informatii despre starea financiara propriilor actionari? Nu am auzit de ei nici macar o data in 10 ani...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rookie , utilizator 18:41, 21 Noiembrie 2008
Legea nr.31/1990.
trebuie sa participati la Adunarea Generala a Actionarilor.
Va multumesc

Revin cu o intrebare: la AGA as dori sa particip, insa este imposibil sa obtin informatii de la aceasta companie (Gerovital Cosmetics). Telefonul de contact - la cel fix nu raspunde nimeni - incerc de ceva zile, la cel mobil raspunde o persoana fara legatura cu compania - desi numarul este listat si pe site-ul Gerovital si la Depozitarul Central. Un mail trimis acum cateva saptamani a fost ignorat.

Este clar ca domnii (si "doamnele", una ajunsa Europarlamentar intre timp) nu doresc sa fie deranjati, - ce optiuni am? Din moment ce nu pot afla nici cand este urmatoarea AGA?
Situatiile financiare anuale le puteti obtine si de la registrul comertului, daca au fost depuse. Cred totusi ca va intereseaza mai mult sa aflati daca s-a hotarat distribuirea de dividende si daca da, in ce cuantum. Asta puteti afla tot de la registrul comertului, unde puteti solicia copii dupa hotararile AGA, ca si dupa actul constitutiv actualizat al societatii. Ultimul e important ca sa vedeti ce formalitati de convocare AGA are societatea, sa stiti unde sa va uitati pe viitor sau daca e cazul ca deja sa luati masuri.

PS: nicio societate nu e obligata sa distribuie dividende, poate reinvesti tot profitul. In acest caz nu aveti cum sa va opuneti. Daca insa AGA a hotarat distribuirea dividendelor, trebuie sa cereti partea cuvenita.
Foarte elaborat raspunsul, va multumesc. O sa incerc la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)
Cuponiada lucicasweis lucicasweis Buna seara, am cateva cupoane ramase de la tatal meu (decedat), actiunile sunt depuse la hotel Hilton.Unde pot afla valoarea actiunilor?....avand in vedere ... (vezi toată discuția)