avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un avocat,poate reprezenta o persoana plecata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort?

Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea lucreaza in Italia si nu are posibilitatea de a reveni in tara,riscand sa isi piarda locul de munca. Impreuna au un copil in varsta de 8 ani,care locuieste cu tatal lui.Intrebarile mele sunt : Poate fi reprezentata ,la proces in lipsa ei,de un avocat? Ce documente ii trebuie la dosar ? Poate cere vizitarea copilului in instanta? Multumesc mult!!!
Da poate fi reprezentata, daca avocatul este delegat in acest sens de catre sora dvs.
Trebuie sa va grabiti, din cate spuneti ar fi al treilea termen de judecata.
da, poate fi reprezentata de un avocat care va cere si stabilirea unui program de vizita, in baza unei procuri speciale autentificata de consulat.
1. da, poate fi reprezentata de un avocat
2. multe, avocatul angajat ii va spune
3. da, se poate cere program de vizitare a minorului, insa inainte de program unuia din ei i se va incredinta copilul pentru crestere si educare si celalalt va fi obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea copilului.
Avocatul va avea nevoie de procura notariala.
Acesta este actul cel mai necesar pentru reprezentare.
Daca avocatul nu va stii acest lucru ar trebui sa isi caute altul.
Da, un avocat poate sa o reprezinte pe sora dvs. in procesul de divort, insa in conditile in care aceasta este imputernicit printr-o procura speciala si sora poate depune dovezi - inscrisuri din care sa rezulte resedinta din tara pe al carei teritoriu se afla.
In privinta recomandarii a altor inscrisuri ce pot fi depuse, in principiu orice inscris util solutionarii cauzei, insa o astfel de recomandare se poate face in functie de cererile reclamantului, inscrisurile depuse de reclamant in dovedirea motivelor actiunii, de apararea paratei fata de actiunea promovata si de eventualele cereri ale paratei in cadrul aceleaiasi actiuni, cereri care vor trebui si ele probate.
Stabilirea unui program de vizita se poate solicita de sora dvs. fie in cadrul actiunii de divort, fie printr-o actiune separata.
Pentru ca inteleg ca sora dvs. nu doreste ca locuinta minorei sa fie stabilita la mama si nici nu doreste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de ea, poate in schimb sa solicite in cadrul actiunii de divort ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, asta in situatia in care tatal a solicitat ca numai el sa fie cel care sa exercite autoritatea parinteasca.
Sfaturile mai sus aratate, pot fi puse in practica pana la un anumit moment procedural, motiv pentru care trebuie studiat dosarul , pentru ca inteleg ca deja au mai existat 2 termene acesta urmand a fi deja al treilea.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Procura divort VALENTINA3 VALENTINA3 Buna ziua tuturor !!!!!!As avea o intrebare ... Procura speciala data de reclamant unui avocat pentru a-l reprezenta intr-un proces de divort, pentru motiv ... (vezi toată discuția)
Solicitare cerere de divort GeorgePopescu GeorgePopescu Buna ziua, Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Divort Teleaba Cristina Teleaba Cristina Bună seara, As putea sa fac o procura speciala pentru a fi reprezentata în divorț de către avocatul meu? Menționez ca intenționez sa plec în alta tara ... (vezi toată discuția)