avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere de chemare in judecata impotrima AJOFM - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere de chemare in judecata impotrima AJOFM - instanta competenta

Buna ziua.
Imi puteti spune si mie unde se depune cererea de chemare in judecata, impotriva AJOFMD pentru reluarea platii somajului. Am fost in somaj si AJOFM D a incetat plata somajului in timpul perioadei la care aveam dreptul .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popmari , utilizator 18:05, 19 Februarie 2012
Care a fost motivul pentru ca AJOFM a incetat plata indemnizatiei de somaj ? ... aceasta inceteaza in cazul urmatoarelor situatii prevazute de art.44 din Legea nr.76/2002:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfãşura activitãţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacã realizeazã venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;.
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
f) dacã perioada de pensionare pentru invaliditate depãşeşte 12 luni;
g) la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limitã de vârstã, de la data solicitãrii pensiei anticipate sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilã;
h) la data plecãrii în strãinãtate a beneficiarului pentru o perioadã mai mare de 3 luni;
i) la data începerii executãrii unei pedepse privative de libertate pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
j) în cazul decesului beneficiarului;
k) la expirarea termenelor prevãzute la art. 45 alin. (2), (3) şi (3.1);
l) la expirarea termenelor prevãzute la art. 39 alin. (1), respectiv la art. 40 alin. (1);
m) la data admiterii într-o formã de învãţãmânt, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevãzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b).
Am depus dosarul pentru somaj la data de 26.10.2011 si s-a aprobat plata cu aceea data.
- in aceea perioada aveam conventie pentru activitatea de recenzor la recensamantul populatiei si locuintelor din 2011
-am solicitat informatii la agentia teritoriala de somaj si au spus ca totul este in regula si nu este nici un impediment sa pot beneficia de somaj;
-am beneficiat de somaj o luna primind banii in dec.2011 si acum in luna ianuarie 2012 mi s-a comunicat ca s-a suspendat plata somajului pentru aparitia in baza de date a Prefecturi Dolj a nu stiu ce informatii.
Multumesc.


Faceti cerere de reluare a platii indemnizatiei ...

Pe perioada somajului puteti realiza venituri din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare (500 lei).
Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Multumesc mult, unde se va face cererea?
La Ajofm Dolj sau prin actiune judecatoreasca la tribunal
Cererea o depuneti la AJOFM Dolj ...

Alte discuții în legătură

Incetare plata indemnizatie de somaj popmari popmari Buna ziua Am si eu o nelamurire in legatura cu incetarea platii indemnizatiei de somaj si anume: -am depus dosarul pentru somaj la data de 26.10.2011 si s-a ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj perioada determinata CELENAROM CELENAROM daca sunt in somaj si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata sa zicem 3 luni la o firma iar ulterior ma angajez la o alta firma tot pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si venituri din contract de colaborare cineva2011 cineva2011 Buna seara... Am o intrebare,daca sunt in somaj si imi gasesc de munca,dar angajatorul vrea sa imi faca contract de colaborare,mai pot beneficia de ajutorul ... (vezi toată discuția)