avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general instalatie climatizare cu tubulatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

instalatie climatizare cu tubulatura

buna ziua,
firma a realizat in regie proprie, o instalatie de climatizare de genul celor din supermarket-uri , cu tubulatura ascunsa in spatele unui tavan fals , cu grile din aluminiu prin care aerul este trimis in interiorul incaperilor.Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa se faca receptia mijlocului fix : prin cresterea valorii cladirii cu valoarea acestei instalatii sau ca mijloc fix separat? Care este codul de clasificare si durata de amortizare corecta pentru acest gen de instalatii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:12, 20 Februarie 2012
instalatie de climatizare functioneaza independent?
vezi catalog privind clasificarea si duratele de functionare a m.f .2.1.17.3.1. - aparate de climatizare cu D.N.F 4 – 6 ani
Parerea mea este ca receptia trebuie facuta individual.

[ link extern ]
va multumesc pentru raspuns , ma gindeam insa ca instalatia in sine este mai complicata decit o instalatie de climatizare de genul celor care se monteaza in incaperi mai mici si atunci durata de amortizare ar trebui sa fie mai mare de 4-6 ani ( valoarea este de 15000 ron)
Faceti incadrarea aici:

2.1.17.7. Alte masini, utilaje si instalatii neregasite in cadrul clasei 2.1.17. - 8-12 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Unde pot incadra o masina pentru spalat pardoseli ca durata de amortizare in catalogul de mijloace fixe. Studiez problema de 2 zile si nu reusesc ... (vezi toată discuția)
Incadrare cod clasificare blindu blindu Societatea noastra a achizitionat un distrugator de documente in valoare de 47.532,72 lei, distrugator incadrat la codul de clasificare 3.24 \\"alta aparatura ... (vezi toată discuția)
Clasificare mijloc fix tatiana1 tatiana1 Am achizitionat un sonar necesar masuratorilor batimetrice si caut de o ora in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor ... (vezi toată discuția)