avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clasificare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clasificare mijloc fix

Am achizitionat un sonar necesar masuratorilor batimetrice si caut de o ora in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe
insa nu gasesc grupa si clasa in care sa-l incadrez.
Barca folosita in masuratori este echipata cu acest sonar profesional cu ajutorul caruia se realizeaza:
- studii ale adancimilor lacurilor si/sau raurilor;

- harti ale formei reliefului subacvatic;

Multumesc anticipat








Cel mai recent răspuns: tatiana1 , utilizator 19:20, 30 Noiembrie 2012
Buna dimineata!

Cred ca este potrivit codul de clasificare 2.1.22.3.4. - masini, utilaje si instalatii pentru intretinerea cailor navigabile si a lacurilor.
Durata normala de functionare cuprinsa intre 16 si 24 de ani.
Fiind vorba de o piesă cu care barca este dotata, nu faceți decât să măriți valoarea de inventar a bărcii cu contravaloarea acestei piese și sa recalculați rata de amortizare anuală și lunară. Este o operațiune de imbunatățire a performanțelor bărcii în scopurile explicitate de dumneavoastră.
Nu sunt de aceeasi parere cu Dvs. @SILVIA HORVATH :), deoarece este un mijloc fix de sine statator. Barca nu cred ca a fost achizitionata cu sonarul respectiv in dotare. Poate ne lamureste utilizatoarea.
Buna ziua ,
barca a fost achizitionata in anul 2011 ,este o barca gonflabila cu valoare mai mica de 1800 lei si inregistrata la obiecte de inventar. Sonarul a fost achizitionat luna aceasta are valoarea de 2100 lei si este mijloc fix.Valoarea este mica si 16 ani de amortizare este o perioada mult prea lunga iar sonarul nu este utilaj pentru intretinerea cailor navigabile si nu este nici piesa care imbunatateste performantele barcii. Sonarul este un echipament de detectie .Atunci cand investigam pe fundul apelor, fie ca vrem sa determinam relieful (studiem adancimea apelor pentru a putea realiza harti si profile ale reliefului subacvatic)sau cautam obiecte(obstacole,epave ), sonarul este cea mai folosita tehnologie. Sonarul poate fi comparat cu un radar, dar foloseste sunetul in locul undelor electromagnetice.
Am luat din nou catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe , am citit fiecare pagina si ma gandesc la 2.2.1.1.Aparate ,instrumente si instalatii pentru masurarea marimilor geometrice 8-12 ani, dar nu masor volumul apei ,masor adancimea lacului ! Ce parere aveti?
Multumesc anticipat
tatiana1 a scris:

Atunci cand investigam pe fundul apelor, fie ca vrem sa determinam relieful (studiem adancimea apelor pentru a putea realiza harti si profile ale reliefului subacvatic)sau cautam obiecte(obstacole,epave ), sonarul este cea mai folosita tehnologie.


Ce spuneti de:
2.1.22.7.1. - echipamente auxiliare pentru controlul si monitorizarea
semnalelor - Durata de functionare 9-15 ani?

sau

2.1.22.9. - Alte masini, utilaje si instalatii neregasite in cadrul clasei 2.1.22. - Durata de functionare 8-12 ani?

Alte discuții în legătură

Medic de familie- cheltuieli deductibile (cum?) m2008 m2008 Sunt medic de familie (profesie liberala) si am un cabinet medical individual. Imi conduc contabilitatea (in partida simpla) singura! Am cateva probleme: 1. ... (vezi toată discuția)
Instalatie climatizare cu tubulatura mioara danaila mioara danaila buna ziua, firma a realizat in regie proprie, o instalatie de climatizare de genul celor din supermarket-uri , cu tubulatura ascunsa in spatele unui tavan ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Unde pot incadra o masina pentru spalat pardoseli ca durata de amortizare in catalogul de mijloace fixe. Studiez problema de 2 zile si nu reusesc ... (vezi toată discuția)