avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept

Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:46, 20 Februarie 2012
Codul penal prevede:
Art. 82 Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.

Art. 86 Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Asadar , va interveni reabilitarea de drept dupa un termen de 4 ani si jumatate de la pronuntarea hotararii.
Daca vorbim de suspendarea conditionata a executarii pedepsei ( exista si varianta suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere), termenul de incercare in cazul pedepsei aplicate de 2 ani si 6 luni, se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev de art 82 c.pen., respectiv 2 ani si 6 luni+ 2 ani= 4 ani si 6 luni.
Termenul de incercare de 4 ani si 6 luni se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform art.82 al.3 c.pen.
Daca in intervalul mai sus aratat si calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei conform art 83 si 84 ,dupa expirarea acestuia veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier- termen de incercare- reabilitare Mirel22 Mirel22 Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Când voi fi reabilitat? foby86 foby86 As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul am o condamnare de 10 luni cu suspendare si 2 ani si 10 luni termen de incercare ,pentru circulatie refuzul testari ... (vezi toată discuția)