avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme legate de accident auto - asigurare, Fondul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme legate de accident auto - asigurare, Fondul pentru Protectia Victimelor Strazii

Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dumneavoastra.
Un amic a fost implicat intr-un accident auto sambata seara ;el circula regulamentar cu un turism,fara rca valabil,din sens opus l-a lovit frontal un individ beat,cu permisul expirat din 2007,masina inmatriculata in bulgaria(un suv toyota hilux) ; amicul asta al meu s-a ales cu 1000ron amenda pentru lipsa rca,talon si numere retinute de politie;celuilalt i s-a intocmit dosar de urmarire penala,politia a eliberat autorizatia de reparatie sau cum i se spune,dar nu i-a dat si copie dupa asigurarea celui care l-a lovit,pe motiv ca dosarul s-a intocmit si nu se poate.Autorul bineinteles ca refuza sa ii dea copie dupa asigurare,iar amicul asta al meu a ramas putin perplex,si fiind tanar(22 ani) putin ametit si de accident s-a pierdut cu firea si a lasat lucrurile asa...
Intrebarile ar fi,ce poate face sa aiba copie dupa asigurare,caci dupa aia sa verifice macar daca avea asigurare valabila,daca era internationala(ca am inteles ca in bulgaria se practica asigurari fara "carte verde")...
Daca nu primeste asigurarea,poate sa incerce la fondul acela de ajutorarea al victimelor?
In momentul de fata nu stie ce sa faca,am incercat sa cautam pe net un site ceva sa putem verifica dupa numarul de inmatriculare daca are asigurare valabila si la ce firma,dar se pare ca nu e ca la noi,sa poti verifica dupa numarul de inmatriculare..
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
julaikos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 14:22, 21 Februarie 2012
Sa presupunem ca tipul cu toyota hilux detine o asigurare valabila aceasta nu var fii de ajutor de oarece i s-a intocmit dosar penal pt conducere sub infulenta bauturilor alcolice si in acest caz asigurarea nu mai este valabila!
bosspt a scris:

Sa presupunem ca tipul cu toyota hilux detine o asigurare valabila aceasta nu var fii de ajutor de oarece i s-a intocmit dosar penal pt conducere sub infulenta bauturilor alcolice si in acest caz asigurarea nu mai este valabila!


Eu sunt cel in cauza si vreau sa intreb pe cei care sunt in masura ce este de facut in astfel de cazuri,mai exact cum imi pot recupera eu dauna din moment ce asigurarea nu mai este valabila?Mersi anticipat !
Chiar nu mai vede nimeni,va rog sa ma ajutati,sa-mi spuna cineva ce trebuie facut :(
e bine sa ne dam cu parerea daca suntem in cunostinta de cauza si nu sa scriem asa, sa ne aflam in treaba...
persoana care a suferit un prejudiciu in urma unui accident rutier va fi despagubita, indiferent daca pers. vinovata era sau nu sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul s-a produs in Romania si, indiferent daca vehiculul condus de pers. vinovata era inmatriculat in Romania sau in strainatate, sunt aplicabile dispozitiile legale romane, in speta Legea nr.136/1995 _ Norma CSA pentru anul in care s-a produs accidentul. In cazul nostru, sunt aplicabie disp. art.58 din L.136/1995, in situatia in care cel vinovat va fi condamnat petnru alcool.
acum, intrebarea esentiala: cum va puteti recupera paguba?? E absolut necesar sa obtineti o copie dupa asigurarea Carte Verde ( daca exista) , daca nu puteti face rost de ea sau /si dupa ce aveti o copie dupa acest document, va adresati B.A.A.R.-ului ( Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) pentru a identifica asiguratorul din Romania denumit corespondent, care se va ocupa de cazul dvs. Il contactati sa va faca constatarea daunelor si sa intocmeasca dosarul de daune. Daca durata e prea mare si corespondentul nu e capabil sa solutioneze cazul dvs., il actionati in judecata.
Drumul e destul de dificil, insa depinde de dvs. daca doriti sa recuperati paguba sau nu pe aceasta cale.
Multumesc pentru raspunsul prompt,tin sa precizez ca in momentul de fata detin o copie dupa Cartea Verde din care nu inteleg mare lucru, o sa contactez un avocat si o sa vad ce se poate face.Multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Solicit un raspuns ionut2ro ionut2ro Buna ziua. La intocmirea unui dosar de daune auto, inspectorul avizat verifica in baza de date daca asigurarea RCA este valabila s-au intocmeste dosarul pe ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Victime in accident rutier produse de un sofer baut cu masina inmatriculata in bulgaria Danbby Danbby Buna ziua, Pe data de 21.11.2010, nasul meu si copilul lui au suferit un grav accident de circulatie in Mamaia. A fost lovit de o masina inmatriculata in ... (vezi toată discuția)