avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de cetatean strain si incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de cetatean strain si incredintare copil

buna seara si mi pare ca v am gasit!intrebarea mea vad ,din ce am citit aici ,ca s a mai pus,sper sa gasesc si eu un raspuns la nelamuririle mele.Sunt casatorita cu un cetatean italian,locuim in Germania.Casatoria a avut loc aici dar am transcris o si in Romania.
In Romania eu am locuinta mea,unde este si adresa din buletin,aici nu am un ctr de inchiriere numai un anmeldung in locuinta,ctr este pe numele lui,
Avem impreuna si o fetitza in varsta de 2 ani.am inteles ca pot sa vin in Romania si bag divortzil si incredintarea copilului,
As putea sa inaintez si aici,copilu este si cetatean german si roman(certificat de nastere ptr ambele) dar eu nu vreau nimik de la el ,niciii un cent,vreau numai libertatea mea si a copilului meu,
Nu stiu in ce masura as obtine aici numa eu copilul dar as avea si pensie alimentara mare atat eu cat si copilul dar eu vreau,cum am mai spus numai libertatea noastra ,la amandoua,conteaza in instanta in romania ,daca aduc martori care sa spuna ce fel de om este el? violent ,betziv,,,si il suspectez chiar si de droguri,
Pot sa vin si maine cu copilul in Romania,lucrul pe care chiar o sa l fac cat de curand!!!
Va multzumesc mult.!
Cel mai recent răspuns: pepina70 , utilizator 21:38, 21 Februarie 2012
Instanta competenta sa judece divortul e cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Apoi, s-ar putea sa aveti probleme daca parasiti Germania cu copilul fara acordul tatalui, ar trebui sa va interesati la un avocat acolo.
Chiar daca ajungeti in Romania cu copilul si aici s-au mai schimbat ceva lucruri.. autoritatea parinteasca se exercita de regula in comun de ambii parinti, doar daca aveti motive intemeiate puteti obtine ca numai dvs sa decideti singura in privint celui mic.


In conformitate cu art. 607 C.p.civ, “cererea de divort este de competenta judecatoriei în circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste în circumscriptia judecatoriei în care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea în circumscriptia careia isi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în tara, este competenta judecatoriei în circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul”.
Notiunea de domiciliu trebuie interpretata in sens de loc in care locuiesc efectiv partile si nu de loc mentionat in buletinul de identitate ca fiind domiciliul legal.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc mult de raspuns!El este o persoana violenta verbal,cu alcolul se intelege bine ,as avea martori in instanta din romania care sa spuna adevarul,care l au vazut cum este .Eu trebuie sa incep munca in curand si am zis de comun acord sa aducem ptr cateva luni copilul la bunica:
El este de acord cu asta si chiar mi a semnat ceva scris ,ca este de acord sa fie acolo si sa se duca la gradinita acolo,da asta nu la notar,pur si simplu,,,pot sa o traduc si sa o arat la instanta?nu cred ca se duce aici ptr rapire,,,grija lui este ca va plati bani,,,atat !
daca nu mûncesc nu pot sa ma descurc singura cu un copil,,,egal cat te ajuta statul,
O sa consult un avocat aici dar numa informativ,ma gandesc ca poate totusi se poate in romania,,,va multumesc inca odata !
Sfatul meu este sa divortati in Germania.
Va greu si costisitor sa divortati in Romania si fara avocat nu cred ca veti reusi.
Nu are sens sa va complicati in mod inutil.
M am gandit si la asta..dar problema sta cam asa...:
ca eu sa am incredintarea totala a copilului treb sa muncesc si sa am o locuinta a mea.
Munca mea,asta din martie,este de la 11 am -11pm,unde as putea sa si locuiesc atat timp cat eu muncesc aici(este sezon,numa pana in noiembrie).
Cu copilul nu are cine sa stea,in Romania este mama mea,are toate conditiile copilul meu acolo,gradinita aproape,,singurul impediment,si cel mai mare,este ca nu este langa mine.
Daca eu bag divort aici,el poate sa se duca la Protectia copiluli si sa spuna ca copilul nu este in tarasi ptr ce vreau eu incredintarea...
Am teama ca ma vor acuza de rapire si asa i mi pierd fata,
nu vreau s o las in Romania mult,numa pana o sa mi clarific viatza si sa pot sa i acord copiluli meu o casa aici,liniste si tot ce trebuie(Daca nu muncesc numa supravietuim,,asta nu e viatza de la Stat sa primesti si nici nu vreau lucrul asta),
Eu put sta acasa cu copilul,in romania,toata iarna pana in martie urmator..si ma gandesc ca as putea sa fac la notar ptr avocatul meu,,,iar cu citatiile,,m as duce la ziarul local,,la el la munca,,,nu stiu,,sunt trista si plang mereu,,,trebuie sa termin cu calvarul asta
Va rog ,,daca mai putetzi srie ceva...
ok.. aduceti copilul la bunica, pastrati hartia aceea si actionati pt divort cand va intoarceti la copil in Romania,e bine asa ?
Dupa ce terminati cu acel contract provizoriu, veti ramane aici cu copilul ?

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu cu copilul minor, consecinte aliaaa aliaaa buna ziua!vreau sa divortez.daca plec cu copilul minor la parinti in alta localitate ,fara acordul sotului,(el la randul sau este plecat la parinti si nu vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!eu si sotul meu suntem despartiti de 3 ani, eu locuiesc ... Ionela Plamada Ionela Plamada Buna ziua!Eu si sotul meu suntem deapartiti de 3 ani, eu locuiesc intr o alta localitate iar dansul este in Germania de 2 ani jumatate.Casatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Divorț in germania MC90 MC90 Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)