avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expert contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expert contabil

Sunt asociat unic la un SRL (activitate prestari servicii). Pot sa inchei contract in vederea tinerii contabilitatii in calitate de expert contabil cu aceasta societate? Exista vreo lege care interzice acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 13:26, 26 Februarie 2012
Cu placere:)
huleaclaudia a scris:

Sunt asociat unic la un SRL (activitate prestari servicii). Pot sa inchei contract in vederea tinerii contabilitatii in calitate de expert contabil cu aceasta societate? Exista vreo lege care interzice acest lucru?

nu puteti.

deontologia CECCAR

"Profesia de expert contabil şi de contabil autorizat se exercită de către persoanele care au dobândit această calitate. Exercitarea se realizează numai de către persoanele fizice sau juridice, membre ale Corpului, înscrise în tablou. Tabloul se publică, anual, în Monitorul Oficial al României. Atât experţii contabili cât şi contabilii autorizaţi pot exercita profesia individual ori în societăţi comerciale de expertiză contabilă.
Atât experţii contabili cât şi contabilii autorizaţi nu pot efectua lucrări pentru egenţii economici sau pentru instituţii unde sunt salariaţi şi pentru cei cu care angajaţii lor sunt în
raporturi contractuale sau se află în concurenţă. De asemenea, le este interzis să efectueze lucrări pentru agenţii economici, în cazul în care sunt rude sau afini până la gradul al patrulea, inclusiv soţi/soţii ale adminstratorului/administratoarei, ori în situaţia în care există elemente care atestă starea de conflict de interese sau de incompatibilitate."

In primul rand d-na Claudia nu ne-a mentionat decat ca are calitatea de asociat unic nu si ce-a de expert contabil.

In al doilea rand utilizatorul CEARLS are dreptate pana la un anumit punct.

Si nu in ultimul rand (greseala mea ca nu am mentionat mai sus in mod experes) punctul meu de vedere in ceea ce priveste situatia descrisa, faceam referire doar la calitatatea de asociat unic ptr depunerea declaratilor fiscale, organizare si bilant care pot fi semnate si de asociat (administrator) daca are studii economice finalizate doar ptr aceea societate.

In drept, conform legii contabilitatii:

Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1)-(4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii respective.
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot presta servicii contabilitate? cateldestept cateldestept Ca economist, asociat unic al unui SRL, pot presta servicii de contabilitate pentru PFA si societati cu CA< 35.000 euro? (vezi toată discuția)
Contabilitate lunga lunga Buna ziua ! Va rog sa imi spuneti, daca sunt administrator la societatea mea, am dreptul sa efectuez evidenta contabila a firmei, daca nu am o diploma in acest ... (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)