avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii FISE FISCALE PE ANUL 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

FISE FISCALE PE ANUL 2011

Buna ziua,

Cum "dragutii de la Anaf" niciodata nu rasp la telf in legatura cu o problema a contribuabilor, adresez aici intrebarea: Daca o societate comerciala are si sedii secundare, inregistrate fiscal, unde depun fisele fiscale pentru salariatii respectivi, la Administratiile sediilor sec sau la sediul central, adica in cazul meu, la Bucuresti?
Trebuie tot asa sa mergem cu borderoul si cu baza de date salvata pe discheta?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: TENEA , utilizator 14:48, 21 Februarie 2012
Daca intri pe :
[ link extern ] /
vei vedea

Intrebare: As vrea sa stiu care este procedura de depunere a fiselor fiscale aferente anului fiscal 2011,in cazul in care societatea are si sedii secundare cu puncte fiscale declarate si platitoare de impozit. Se intocmesc fisele fiscale pe fiecare punct fiscal in parte si se depun la administratia financiara unde are sediul societatea mama?

Raspuns: Conform prevederilor art. 59 aplicabile pana la data de 31 decembrie 2011, pentru veniturile aferente anului 2011, informatiile referitoare la calculul impozitului pe veniturile din salarii se cuprind in fisele fiscale. Platitorul de venituri are obligatia sa completeze fisele fiscale, pe intreaga durata de efectuare a platii salariilor. Platitorul este obligat sa pastreze fisele fiscale pe intreaga durata a angajarii si sa transmita organului fiscal competent o copie pana in ultima zi a lunii februarie 2012.

Formatul electronic al formularelor se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor.

In conformitate cu prevederile art. 6 din OANAF 233/2011, fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul sediilor secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, se depun de catre contribuabilul care le-a infiintat la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.

Asadar, pentru anul 2011, fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul sediilor secundare, indiferent daca sediile sunt sau nu inregistrate inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, se depun de catre contribuabilul care le-a infiintat la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.
In speta, pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul punctelor de lucru din Arad si Craiova, fisele fiscale se depun de catre societate la organul fiscal competent pentru administrarea acesteia.

Conform art. 33 alin. (1) din Codul de procedura fiscala pentru administrarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, competenta revine acelui organ fiscal, judetean, local sau al municipiului Bucuresti, stabilit prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului sau al platitorului de venit, in cazul impozitelor si contributiilor realizate prin stopaj la sursa, in conditiile legii.

Pentru persoanele juridice prin domiciliu fiscal se intelege sediul social sau locul unde se exercita gestiunea administrativa si conducerea efectiva a afacerilor, in cazul in care acestea nu se realizeaza la sediul social declarat.

Astfel, pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul punctelor de lucru din Arad si Craiova, fisele fiscale se depun la organul fiscal in a carei raza teritoriala societatea are sediu social declarat.

Daca domiciliul fiscal este diferit de sediul social veti depune fisele fiscale la organul fiscal in a carei raza teritoriala se afla domiciliul fiscal.


Data aparitiei: 14 Februarie 2012
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
TENEA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise fiscale 2010 delia25 delia25 Buna ziua! Daca o firma are sediul social in Ilfov si puncte de lucru cu CIF-uri diferite unde depune fisele fiscale pentru anul 2010? Daca acestea se depun la ... (vezi toată discuția)
Depunere fise fiscale 2011-sedii secundare demarela demarela Buna ziua, Fisele fiscale pentru angajatii de la sediile secundare ale unei firme se fac pe borderouri separate cu CUI-urile aferente sau se fac centralizat ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns! gabitza1980 gabitza1980 buna ziua.am o intrebare: la un punct de lucru din Bucuresti,unde se desf.activ.de restaurant, administratorul a deschis un butic(cafea,baut.racoritoare, ... (vezi toată discuția)