avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul de solutionare a contestatiei este un termen ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul de solutionare a contestatiei este un termen de recomandare?

Bună seara,
Conform art.150(4) din l. nr. 263/2010, o contestaţie se soluţionează in 45 zile.
Este un termen de decădere sau recomandare? Daca este de recomandare cât se poate depăşii acest termen, in situaţia in care este vorba de drepturi de asigurări sociale, persoane a căror plata pensie a incetat? Se ingrădeşte liberul acces la justiţie? Spuneţi un punct de vedere. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: m.marinesco , utilizator 16:07, 27 Februarie 2012
Trebuie să vă spun că sunt parte intr-o contestaţie impotriva casei teritoriale, adresată instanţei, justificată pe nesoluţionare in termen şi s-a admis deja excepţia prematurităţii, cu toate că sunt intârziei de peste 6 luni ale CCC a CNPP. Instanţa a ales calea cea mai simplă, cu toată apărarea mea motivată cum am arătat anterior. Este interesantă ideea dvs. ca concomitent să formulezi acţiune impotriva CCC a CNPP intemeiată pe art. 153 lit. f din L. nr. 263/2010. Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca sau contencios administrativ? OLGAS OLGAS In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Legea 172 2016 maryyus1 maryyus1 buna seara!!!! Tatal meu a lucrat ca electrician incadrat la grupa a 2 de munca. cand a depus dosarul de pensionare in anul 2015 cu adeverinte de la locul ... (vezi toată discuția)