avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In urma cu cinci ani un imobil a fost castigat in instanta de catre mostenitorul legal care si-a justificat interesul si calitatea procesuala activa prin depunerea Certificatului de Mostenitor. Prin sentinta data a fost restabilita situatia anterioara de cf pe numele autorului sau. Mostenitorul a intabulat sentinta in CF si a solicitat un CM suplimentar, intabulandu-si apoi dreptul de proprietate asupra imobilului pe numele sau. Acum o saptamana acel certificat de mostenitor si incheierea de intabulare a dreptului de proprietate a fost anulat printr-o sentinta definitiva si irevocabila. In aceasta situatie se poate cere revizuirea sentintei de acum cinci ani, care a avut la baza acel CM anulat ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ada48 , utilizator 20:53, 21 Februarie 2012
Eu cred că se poate formula cerere revizuire, încercând să vă folosiţi de art 322 pct 5 cod procedură civilă, care spune că se poate cere revizuire dacă "după darea hotararii s.au descoperit înscrisuri doveditoare care... nu au putut fi prezentate dintr.o împrejurare mai presus de voinţa părţilor". Teoretic acea hotărâre prin care s.a anulat certificatul de moştenitor este un înscris pe care nici una dintre părţi nu l.a putut depune, ptr că nu puteau prevede această situaţie. Nu pierdeţi nimic dacă încercaţi. Atenţie însă la termenul de depunere, art 324 cod procedură civilă spune că acesta este de o lună de la data când aţi aflat de existenţa acestui înscris.
Primul proces a fost purtat intre mostenitorul legal si Statul Roman, acesta folosindu-se de CM-ul desfiintat ulterior in 2012. Poate Statul Roman sa ceara revizuirea sentintei de acum cinci ani, in conditiile in care succesorului i s-a desfiintat calitatea de mostenitor si implicit de persoana indreptatita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire sau cedo mirah mirah Se poate depune cerere de revizuire cu art 322.pct 5 chiar daca nu am primit hotarirea de la curtea de apel?,deoarece a trecut o luna jumatate de la ultima ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire cuziamusia cuziamusia ce conditii trebuie sa se dea pt a cere revizuirea deciziei la curtea de apel? se poate face ca beneficiar al justitiei gratuite? (vezi toată discuția)
Ce inseamna revizuire? ContSters155663 ContSters155663 Am avut o hotarare definitiva si irevocabila la CAB , cel care a pierdut a facut o contestatie in anulare pe care am castigat-o tot eu si acum am aflat ca mai ... (vezi toată discuția)