avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... energie termica- repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

energie termica- repartitoare

Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in apartament nu locuieste nimenea, robinetele au fost pozitionate pe 0 si cu toate acestea caloriferele erau caldute, ceea ce inseamna ca si repartitoarele au contorizat. Problema este ca daca nimeni nu locuieste acolo nici caldura nu era necesara si nu doream sa platesc in plus o caldura de care nu beneficiam si mai ales ca plata pentru coloanele care tranziteaza locuinta este destul de mare in fiecare luna pe perioada rece. Eu ce pot sa fac in aceasta situatie?
Repartitoarele montate pe calorifere au, printre altele, si calitatea de a lasa sa intre in calorifer agent termic atunci cand senzorul exterior al repartitorului sesizeaza o anumita temperatura sub limita inferioara setata in incinta, sa zicem sub 14 grade C.
Cu alte cuvinte vi se inregistreaza unitati de index, dar acestea sunt extrem de putine si nu fac o diferenta foarte mare fata de ceea ce platiti ca si caldura pe partile comune.

Ce sa faceti? Platiti pentru mentinerea in apartament a unei temperaturi de natura sa nu vi-l transforme intr-o grota plina de condens si mucegai.
In calitate de proprietar aveti obigatia de a va mentine proprietatea in conditii salubre si sa nu provocati dezagremente, in cazul de fata de temperatura, vecinilor dv. care fac eforturi suplimentare de consum pentru a-si mentine in casa o temperatura dorita, fiind invecinati cu un apartament care nu ar fi incalzit deloc.

Oricum, fata de lipsa repartitoarelor, cand ar trebui sa fi platit o caldura la maxim pe calorifere, repartizata in functie de cota-parte indiviza, este un avantaj indiscutabil ceea ce platiti avand repartitoare.


Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Problema mea este ca am montat repartitoarele ca sa am control asupra temperaturii pe care doresc sa o am la mine in apartament. Deci cat timp nu locuiesc acolo, am pozitionat pe zero termostatul, tocmai pentru ca nu imi pot permite sa platesc o caldura de care nu beneficiez. De ce trebuie sa platesc ceva ce nu imi foloseste? Nu sta nimenea in apartament. De ce pe rand caloriferele sunt calde (caldute), atata timp cat am pozitionat termostatul sa nu consume? Oricum cota parte platita pentru tevile care imi tranziteaza apartamentul este foarte mare (100 lei - pentru ultima luna). Deci ce trebuie sa fac?
Repartitoarele dv., asa cum v-am spus si in mesajul anterior, au dat drumul la caldura cand au sesizat o temperatura in camera sub nivelul temperaturii setate in aceste repartitoare de catre producator.
Adica, chiar daca spuneti ca nu puteti sa va permiteti sa platiti ceva ce nu va e de folos imediat, totusi platiti niste cheltuieli cu proprietatea pe care o aveti, cheltuieli de intretinere a acesteia in conditii optime ....pentru ca este proprietatea dv. si aveti niste obligatii de a o intretinetine in parametri optimi.

Caldura pe spatiile comune si pe tevile verticale este o caldura platita in functie de cota-parte indiviza, asa ca nu aveti ce face in aceasta privinta decat sa platiti, in principiu vorbind.

Daca vi se pare o suma mare, asta este o alta discutie si va sugerez sa stati de vorba cu administratorul, sa consultati tabelul centralizator, precum si fisa individuala si daca aveti dubii, chiar sa intrebati pe cei de la firma de calcul despre cum fac acest calcul.
Multumesc pentru raspuns. Decizia de caldura din apartamentul meu (prin pozitionarea robinetului termostat pe zero), este decisa de mine , de proprietar, cel putin asa doresc eu sa cred ca trebuie sa fie, nu de catre firma furnizoare, prin setarea unei temperaturi considerate de dansii, ca temperatura de pornire a repartitorului. Da , suma platita e mare , lunar pentru cotele indivize aferente pentru fiecare apartament. Am inteles ca pot sa izolez tevile care tranziteaza apartamentul meu, pentru ca sa nu mai platesc pentru tranzitul acestora ?
Temperatura minima de incinta nu este setata de firma furnizoare, ci de producator. Acesti parametri sunt in conformitate cu standardele internationale.

Alte discuții în legătură

Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)
Repartitoare romella romella Vreau sa stiu daca pot monta repatitoare pe caloriferele din apartamentul nostru in cazul in care nimeni dintre vecini nu vrea sa auda de ... (vezi toată discuția)
Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)