avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil

Buna ziua. Am o intrebare: Dupa divort, prin hotararea judecatoreasca si legile in vigoare, trebuie sa platesc 500 lei pe luna pensie de intretinere, echivalent a 25% din salariul meu net de atunci. Intre timp am devenit somer, iar acum nu mai sunt nici somer si nu am nici alt venit. Unde si cum pot sa modific aceasta suma pe care evident nu o mai pot plati?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:24, 22 Februarie 2012
Trebuie sa introduceti actiune de reducere a cuantumului pensiei raportat la venitul minim pe economie. De fapt, trebuia sa promovati aceasta hotarare din momentul in care ati intrat in somaj. Penisa va fi redusa incepand cu data deunerii cererii de chemare in judecata.
Pana nu aveti o hotarare de reducere sunteti obligat sa achitati cei 500 lei asa cum scrie in hotararea pe care o aveti si va pot fi executate silit eventualele bunuri pe care le detineti in vederea recuperarii sumei, sau vi se poate face plangere penala pentru abandon de familie.
Actiunea pe care trebuie sa o promovati, este aceea de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, pentru ca vorbim de stabilirea ei in functie de un alt criteriu fata de cel anterior si anume venitul minim pe economie in conditiile in care nu mai realizati venituri.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara claugeorgy claugeorgy am o fetita de 8 ani dintr-o casatorie anterioara la care tatal plateste o pensie de intretinere dupa venitul din tara mintind in instanta ca nu e angajat ,are ... (vezi toată discuția)
Speta ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care parintele care tb sa plateasca pensia, nu mai obtine venituri si nu face actiune in instanta pt micsorarea pensiei si stabilirea ei functie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sipiran sipiran Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)