avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de munca la Nivel National ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de munca la Nivel National 2011-2014

Buna ziua,as dori sa stiu daca acesta a fost aprobat si publicat in Monitorul oficial al Romaniei si daca nu in anul 2011 ce fel de contract au aplicat firmele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 23 Februarie 2012
nu a fost publicat in M.of un asemsnea document. firmele aplica celelalte contracte( la nivel de ramura, unitate...daca exista)
CCMN 2011/2014 nu este valabil ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN, iar dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 nu se mai incheie astfel de ccm.

Sunt aplicabile , in prezent :
- ccm la nivel de unitate
- ccm la nivel de grup de unitai
- ccm la nivel de sector de activitate ... inca mai sunt in vigoare anumite ccm la nivel de ramura de activitate.
Am inteles.Inca o mica intrebare am nascut in decembrie 2011 si voiam sa stiu daca pot beneficia de dreptul meu ptr un salariu mediu pe unitate la nasterea fiecarui copil(conform art 51 din CCMUNN)si de la firma la care lucrez mi s-a spus ca acest CCMUNN nu este in monitorul oficial si nu poate fi pus in practica sa inteleg ca eu mi-am pierdut acest drept?!Multumesc ptr timpul acordat
Da, se pare ca ati pierdut acest drept ... solicitarea dvs nu are temei legal pentru acordare .

Ajutorul de nastere se poate primi numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului mediu pe societate pentru nastere katerina13 katerina13 Buna ziua, am nescut decurand si vreau sa stiu daca am dreptul conf. codului muncii 2011-2014 la acordarea unui salariu mediu pe societate, mentionez ca firma ... (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)