avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exista decaderea din drepturile de parinte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exista decaderea din drepturile de parinte?

in ce situatii si cum se concretizeaza decaderea din dreptul de afi parinte? stiu din cazurile televizate ca sunt decazuti din drepturi parintii care abuzeaza de proprii copii. dar dupa un divort cand unul din parinti nu contribuie la cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:11, 13 Noiembrie 2008
Cu privire la pensia de intretinere iarasi e greu de spus.
In mod normal, conform legii, pensia se acorda pentru intretinerea minorului, iar minorul s-a aflat in ingrijirea mamei, nu a dvs. chiar daca acesta v-a fost incredintat dvs.
Nu cred ca am suficiente detalii sa va pot da castig de cauza.De princiliu, din moment ce mama s-a ocupat, in fapt, de ingrijirea minorului nu consider ca veti putea obtine pensia de intretinere.
Nu este litera de lege ceea ce v-am spus dar cred ca asa va iesi daca incepeti o executare silita impotriva mamei.

avocat Claudiu Lascoschi
Dar am datoria sa incerc.Pot dovedi prin chitantele de la western union ca i-am trimis cel putin 15.000 de euro,statea in casa mea iar ea nu poate dovedi ca a fost in stare sa faca nici macar un leu pentru ca nu a avut nici o sursa de venit. Am facut plangere penala pentru abandon de familie si astept sa fiu chemat ca am inteles ca asa e procedura.Ca va plati sau nu conteaza mai putin,important e ca fata e bine acum,s-a mai linistit si vom incerca sa ne facem viata fara fosta sotie.
Domnule, mergeti sa vorbiti cu un avocat fata in fata, sa va explice de ce nu puteti obtine...
Eu nu vad sanse sa obtina deloc...
Spuneti ca v-a cheltuit 15 000 de euro in... 3 ani? Cam 500 de euro lunar?
Pai, nu e asa mult pentru intretinerea a doua persoane...
IN plus, e anormal ca eu sa cresc copilul si eu sa platesc... intelegeti? Pentru perioada cat ati fost in Italia n-o sa obtineti nici bani si nici condamnare...

Daca pierdeti si ea nu e condamnata, ce va faceti daca va face plangere pentru denunt calomnios si ajungeti, pan' la urma, sa platiti dv?... NU e asa usor, face careva o plangere si gata! daca iese, iese, daca nu, nu... Ce-o da domnul!
Rasspundem pentru actiunile noastre, asa zice legea...

Poate ar trebui sa va linistiti, sa va refaceti viata, ca aveti un copil de crescut...
IN rest, despre daca ati fi fost invinovatit cumva de Autoritate, nu stiu, ca nu cunosc intreaga situatie... Ati plecat dupa 3 luni, ati venit dupa 3 ani, ok, intre timp?
Ca in 3 ani nu cred ca nu ati venit in concediu... In plus, daca va sunati fata des, oricat de bine dorea sa ascunda, uneori emotiile te coplesesc, doar nu era fata James Bond antrenata sa pacaleasca poligraful!
Mai izbucnesti in plans, se mai simte o tristete... O data, de doua ori...

Eu vreau sa spun aici ca nu cunosc intreaga realitate, atat... Cele de mai sus sunt nelamuriri si nu acuzatii, sper sa nu interpretati gresit...
Simplul fapt ca ati lasat fata cu mama dupa incredcintarea ei catre dv. nu e motiv de ingrijorare.
Si eu sunt de parere ca trebuie sa consultati un avocat pt ca nu trebuie sa o dati in judecata daca am inteles bine situatia.

Cat priveste cei 15 000 euro nu vad sa ii puteti recupera si in plus va trebui sa timbrati la valoare adica aproximativ 1300-1500 euro bani pe care ii pierdeti daca nu castigati procesul.In plus, e posibil sa mai platiti si cheltuieli de judecata.
Va recomand sa va ganditi bine si sa actionati doar dupa ce sunteti foarte bine informat cu privire la toate detaliile de drept si de fapt.

avocat Claudiu Lascoschi
Domnule avocat,va apreciez bunavointa de a ajuta atatea persoane care au probleme dar nu au cunostintele juridice necesare,dar cel putin in cazul meu nu cred ca ati citit cu atentie tot ce am scris.Nu am intentia sa cer cei 15.000 de euro trimisi prin western din Spania,au fost si s-au dus.Singurul lucru care ma intereseaza este daca pot cere pensie pentru fata pe toata perioada scursa de la divort adica de 4 ani sau doar pe ultimul an de cand m-am intors si stau cu fata doar eu.Am depus plangere penala si astept sa fiu chemat.Spusesem de bani in ideea ca eu am fost cel care a contribuit cu bani la cresterea fetei fosta sotie neavand nici un venit. Oful meu mare e ca dupa tot ce am patit mai sunt si amenintat cu moartea prin mesaje si am fost atacat cu cutitul in strada. Am gresit ca nu m-am dus imediat la politie cand am fost atacat,au trecut mai mult de 60 de zile si i s-a dat doar o amenda de 5 milioane dar nu stiu exact pentru ce.Am scris mai sus totul detaliat.Oricum va multumesc si incerc sa ma folosesc de sfaturile primite.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)