avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitatea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitatea copilului

Buna seara,
am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
Sunt despartita de sot de 6 luni de zile, nu suntem inca divortati ( una din cauze este faptul ca nu se afla in tara si faptul ca am avut promisiunea ca va veni si vom divorta de comun acord la primarie sau un notar.)
In momentul de fata sunt cu o persoana cu care urmeaza sa avem un copil eu fiind insarcinata in luna 4. Clar nu vom divorta inainte sa se nasca copilul si nu stiu exact procedura prin care pe certificatul de nastere al copilului se poate trece tatal biologic si nu sotul.
Va multumesc! O seara placuta!
Nu se depune cerere de divort cu nminor in lipsa... minorului!
Minorul exista de la data conceptiei daca se naste viu, deci abia atunci, legal, putem stabili daca divortul e cu minor au ba.
Daca divortul se pronunta pana la nastere, atunci e divort fara copil, daca nu, modificati actiunea.

Cat despre competenta, ma tem ca e competenta Belgia daca acolo ati stat impreuna. 607 nu duce la competenta in Sf. Gheorghe, zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem o situație dificila in care mama mea și a refăcut ... Annamaria2306 Annamaria2306 Buna ziua, Avem o situație dificila in care mama mea și a refăcut viața împreuna cu altcineva și in 2020 aceasta a născut. Menționez ca mama mea nu ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Sunt in proces de divort, dar insarcinata cu altcineva. copilul pe ce nume va fi trecut? Mariaana28 Mariaana28 Buna seara! Sunt in proces de divort cu un cetatean arab. Am avut prea multa incredere in el, a fost greseala mea, s-a dovedit doar ca acesta dorea sa obtina ... (vezi toată discuția)