avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lamurire art.208 cod procedura civila
Discuție deschisă în Executare silită

Lamurire art.208 cod procedura civila

Buna seara.Va rog sa ma ajutati.Art 208 cod procedura civila are aplicabilitate doar in cazul expertizelor judiciare dispuse de instanta de judecata?In executarea silita,pentru intocmirea raportului de expertiza nu este obligatorie convocarea partilor in cod art 208 cod proc civila?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 20:49, 24 Februarie 2012
ce obiect are executarea silita? de obicei, in cadrul executarii silite nu se fac expertize, ci evaluari insa sunt si exceptii. detaliati, va rog.
Buna seara.Este vorba despre evaluarea unui imobil in cadrul executarii silite,nu am fost citata pentru data la care s-a realizat evaluarea imobilului,evaluatorul desemnat de executorul judecatoresc a mentionat in raportul de evaluare ca nu a avut acces in imobil,dar nici macar nu a comunicat data la care avea sa realizeze evaluarea imobilului.In contestatia la executare,am contestat si faptul ca imobilul a fost evaluat fara vizualizare si fara convocarea partilor in conditiile art 208 cod proc civila.Solutia instantei:raportul de expertiza a fost efectuat dupa deplasarea expertului la fata locului,astfel cum indica fotografiile cu imobilul anexate,iar convocarea partilor la fata locului nu este obligatorie,art 208 cod proc civila avand aplicabilitate in cazul expertizelor judiciare dispuse de instanta de judecata.
Este ca si cum ar spune ca este nu treaba mea cand si cum se face evaluarea imobilului iar dupa aceea ''acuza'' ca nu a avut acces in imobil.Ce parere aveti?
Multumesc.
art 208 nu se aplica si evaluarilor deoarece nu sunt expertize. puteti contesta raportul de evaluare in termen de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea "partilor" de catre expertul evaluator la efectuarea expertizei de evaluare imobiliara Irina S. Irina S. Este obligatorie citarea ambelor parti - debitor si creditor - de catre expertul evaluator tehnic la efectuarea evaluarii imobiliare intr-un dosar de executare ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)
Executare silita anutza23_83 anutza23_83 buna seara am participat la o licitatie imobiliara pe care am castigt-o proprietaul a facut recurs ,si acum sunt data in judecata ,deoarece sustine el ... (vezi toată discuția)