avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DORESC INFINTARE S.C. DOMENIUL DE ACTIVITATE COMERT CU ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DORESC INFINTARE S.C. DOMENIUL DE ACTIVITATE COMERT CU MATERIAL LEMNOS,ROG AJUTOR

Buna ziua,
Accesez forumul dvs de cateva luni,am observat ca raspunsurile prompte la intrebari vin de la niste specialisti cu grad ridicat de incredere.
Doresc infintarea unei SC cu domeniul de activitate,comert cu material lemnos,activitatea propriu-zisa ar fi urmatoarea:achizitionarea de material lemnos rotund(bustean) de la firme de exploatare forestiera,dupa ceea transportarea acestuia la o SC cu domeniul taierea si rindeluirea lemnului care imi va transforma busteanul in cherestea,iar in final vinderea acesteia la o anumita SC.
Fiind novice in aceste activitati o sa va adresez cate intrebari:
-se poate face aceasta activitate?
-ce cod caen ar trebui sa folosesc?
-am nevoie de ceva avize de la mediu?
-in afara de facturi pe care o sa le primesc o data de la SC de exploatare si cea pentru prelucrarea busteanului,ce acte mai ar trebui sa primesc?
-am nevoie de anumite certificare pentru atestarea calitatii cherestelei?
-transportul materialului lemnos fie bustean fie cherestea il pot face doar cu anumite SC care au aceasta activitate(transportul) sau si cu persoane fizice neautorizate care detin tractoare cu remorci sau autoutilitare?
-pot cumpara material lemnos rotund(bustean)de la persoane fizice care detin paduri particulare in baza actelor:Autorizatie de explotare eliberat de RPLP Piatra Craiului RA pentru proprietari particulari; si de Aviz de insotie primar(materiale lemnoase) eliberat de padurar ?Mentionez,ca nu se specifica in acele acte ca este interzisa comercializarea materialului.Ce acte ar trebui sa intocmesc eu ca SC?si ce acte ar trebui sa primesc pentru aceasta tranzactie de la vanzator(persoana fizica)?

Acestea sunt intrebarile sper sa ma puteti lamurii!
Multumesc anticipat
Numai bine!
Cu respect Muntean I.

Alte discuții în legătură

Sc comert cu material lemnos mr_johnny142004 mr_johnny142004 Buna ziua, Accesez forumul dvs de cateva luni,am observat ca raspunsurile prompte la intrebari vin de la niste specialisti cu grad ridicat de ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea lemnului ioana2020 ioana2020 detin societate comerciala care se ocupa cu taierea si rindeluirea materialului lemnos. Dupa noile reglementari in vigoare imi este interzisa achizitionarea de ... (vezi toată discuția)
Conditii de livrare albulescu albulescu Buna ziua,o SC are in perspectiva un contract de livrare pentru lemn sub forma de bustea unei firme din Germania.Daca stie cineva ce documente trebuie avind in ... (vezi toată discuția)