avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conditii de livrare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conditii de livrare

Buna ziua,o SC are in perspectiva un contract de livrare pentru lemn sub forma de bustea unei firme din Germania.Daca stie cineva ce documente trebuie avind in vedere ca e vorba de material lemnos,e necesara vreo documentatie mai speciala?Sunt conditi de transport speciale dupa normele UE sau se poate face transportul cu un camion(TIR)normal.Vamuirea unde si cum se face?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: albulescu , utilizator 13:50, 2 Octombrie 2009
Din cate stiu eu este nevoie de licenta emisa de Ministrul Economiei, cu privire la transport nu cred ca sunt probleme. Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa contactati o casa de expeditii, va fac iei toata documentatia.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
Florian Turlete, Avocat
Multumesc,si per sa nu se loveasca de multa birocratie atit de tipica RO.
albulescu a scris:
o SC are in perspectiva un contract de livrare pentru lemn sub forma de bustea unei firme din Germania.Daca stie cineva ce documente trebuie avind in vedere ca e vorba de material lemnos,e necesara vreo documentatie mai speciala?Sunt conditi de transport speciale dupa normele UE sau se poate face transportul cu un camion(TIR)normal.Vamuirea unde si cum se face?

Buna ziua,
Trebuie respectata cerinta impusa de art. 2 din O.M.F.P. nr. 172, din 6 februarie 2006, modificat prin O.M.F.P. nr. 1.579, din data de 11.10.2007, publicat in M.Of. nr. 699/17.10.2007 si intrat in vigoare la data publicarii.
Astfel, masurile de simplificare reglementate prin art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal se aplica doar pentru materialele lemnoase pentru care furnizorii sunt obligati sa intocmeasca avizul de insotire prevazut de H.G. nr. 427, din 23 martie 2004, pentru aprobarea Normelor privind circulatia materialelor lemnoase si controlul circulatiei acestora si al instalatiilor de transformat lemn rotund, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform acestui act normativ, avizul de insotire este un document specific care insoteste materialul lemnos, cu scopul de a atesta provenient a legala a acestuia, atat pe perioada transportului, cat si pe perioada depozitarii. Transportul materialelor lemnoase trebuie insotit obligatoriu de originalul avizului de insotire, in fapt, de exemplarul 1.
Continutul si modelul formularului „aviz de insotire“ este cuprins in anexa nr. 2 din H.G. nr. 427/2007, sectiune in care se regasesc si regulile de completare a acestuia.
Asa cum se prevede la pct. 82 alin. (4) din titlul VI al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 44/2004 (4), in categoria „material lemnos“ se incadreaza masa lemnoasa pe picior si materialul lemnos.
Pentru masa lemnoasa pe picior nu este obligatorie emiterea avizului de insotire.
Deasemenea trebuie sa emiteti Certificat de calitate si Certificat de origine.
Pentru calitatea lemnului, consultati:
- SR-EN 1309-1313: Lemn rotund şi cherestea
- SR-EN 1315-2:2001: Clasificare dimensională. Lemn rotund de răşinoase.
- SR-EN 1611-1:2001: Cherestea. Clasificare.
- SR-EN 338-1997: Lemn pentru construcţii. Clase de rezistenţă.
Vizitati si:
[ link extern ]

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov


Multumesc frumos,chiar mie de mare ajutor raspunsu.O zii buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia "sumal" ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a intocmi declaratia \"SUMAL\"si actul normativ care o prevede, daca exista asa ceva. (vezi toată discuția)
Doresc infintare s.c. domeniul de activitate comert cu material lemnos,rog ajutor mr_johnny142004 mr_johnny142004 Buna ziua, Accesez forumul dvs de cateva luni,am observat ca raspunsurile prompte la intrebari vin de la niste specialisti cu grad ridicat de ... (vezi toată discuția)
Legislatie pt srl prelucrarea primara a lemnului(debitare busteni) rusudan rusudan Am un atelier de debitat busteni si sunt intersat sa aflu de unde pot face rost de legislatia in domeniu.(Debitare, comercializare,transport, achizitie) (vezi toată discuția)