avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune pentru accident auto pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune pentru accident auto pe trecerea de pietoni

Buna seara am si eu cateva intrebari sau mai bine zis nelamuriri . Anul trecut pe 31 ian mama mea a fost lovita de o masina pe zebra la culoarea verde pt pietoni de atunci ea a suferit 2 operati plus ca a ramas cu picioru stramb numai prin alte 2 operati poate fi indreptat , de la medicina legala iau dat pana acuma 90 zile ingrijiri medicale si acuma a fost chemata din nou la o supra expertiza (sper ca m-am exprimat corect ) pt ca doar cei de la spital iau dat 90 de zile de concediu medical si nu mai punem cele 2 luni de recuperare fizica pe toata durata aceasta ea si pierdut unul dintre locurile de munca si e si bolnava de neoplasm mamar. Mentionez ca ea acuma are nevoie in permanenta de cineva sa o ajute pt ca nu se mai poate deplasa singura decat cu foarte mare dificultate si nu mai poate cara greutate gen plasa de cumparaturi incarcata sau sa se aplece . Intrebarea mea : Putem obtine ceva de la compania de asigurare ?
trebuie sa faceti plangere la politie pt vatamare corporala grava si sa va constituiti parte civila
politia a venit la spital la ea a dat o declaratie despre accident si acuma cateva zile a sunato politistu care se ocupa de caz si a spus ca se incepe procesul dupa ce merge ultima data la expertiza medical si ca mama mea este parte civila in proces . Dar aici noi iara nu stim ce rol avem sau ce trebuie facut
Contactati urgent un avocat sau o casa de avocatura specializati in astfel de cazuri si constituiti-va parte civila in proces. Este dreptul dumneavoastra si se pot solicita atat daune materiale cat si morale care in acest caz pot fi destul de considerabile... atat incat sa ii asigure un trai decent daca tot a trebuit sa treceti printoate astea.
Da aveti foarte mari sanse sa obtineti despagubiri de la soc. de asigurari. Ar trebui ca, prin intermediul unui avocat specializat, sa deschideti dosarul de dauna.
Pe linga despagubirile morale si materiale, puteti obtine, in anumite conditii, si o despagubire periodica lunara.
adica sa mergem la sediu firmei de asigurare ? se procedeaza ca si la o masina ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
g_viorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier andreeey4ever andreeey4ever buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea ... (vezi toată discuția)
Acident rurier neacsuelena neacsuelena buna ziua.in 2009 am avut un acident rutier soldat cu victima care a avut ingrijiri medicale de 90 zile.victima mi-a cerut daune morale de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bianca70 bianca70 BUNA ZIUA.IN LUNA SEPT 2009 SOTUL A AVUT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE ,DIN NEATENTIE NU A PUS FRANA SI A INTRAT IN CEL DIN FATA LUI O DACIA SOLENTA CARE ERA IN ... (vezi toată discuția)