avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de niste sfaturi va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de niste sfaturi va rog (mostenire,testament,...)


Mesaj:am si eu o nedumerire,si m-am gandit ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi: nu demult am terminat o casa care este proprietate personala a mamei mele. ea este plecata in ITALIA (avand nevoie de bani) inca de cand am inceput constructia casei( cam 4ani). Problema este in felul urmator:eu mai am doi frati ,iar inca de la inceputul constructiei nu i-a interesat ,(nicidecum sa ajute), de aceasta casa ,iar acum cand este aproape gata ,incep sa-si impuna fel si fel de pretentii, mama a spus sa nu imi fac griji ca ea imi va lasa numai mie casa si terenul si asta chiar daca ei nu vor sa imi dea semnatura, o va face prin testament ,cu conditia ca eu sa imi asum responsabilitatea de a avea grija de ea ,toata viata ei. intrebarea e: se poate asa ceva? fratii mei pot impiedica asta? e nevoie de semnatura lor ? prin ce procedeu pot obtine eu de la mama titlul de proprietar? mentionez ca tatal meu este decedat, eu sunt cel mai mare copil al lor (toti suntem adulti), iar casa si terenul este si a fost pe numele mamei (a obtinut proprietatea in timpul casatoriei). va rog frumos sa ma ajutati cu cele mai concrete sfaturi!! Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: costeliasi , utilizator 18:30, 12 Noiembrie 2008
vanzare cumparare cu plata efectiva a pretului, adica transfer bancar pentru a avea dovada sau cont escrow. aveti grija la rezerva succesorala a fratilor daca optati pentru testament.
si este neaparat nevoie de acordul fratilor?ca mama sa-mi lase mie tot?(casa ,teren) daca da atunci este valabil o procura legalizata si semnata a unui frate de al meu care este plecat in strainatate si care, poate ,nu ar putea veni doar pt asta? celalat frate fiind in tara si ar putea veni si semna, fiind de acord.
In ce sens, casa este proprietatea mamei dvs. Exista vreun act care sa arate asta?
Deci: casa ba e proprietatea numai a mamei, ba e din casatrie...
Fratii ba nu sunt de acord, ba ar semna ca sunt...

Asa incat, cel mai concret sfat: nu avem date sa va dam sfaturi concrete. Sfaturi concrete va da un avocat care are insa actele in fata, sa le vaza...
Noi va putem da numai idei.
Aveti bani sa cumparati casa, atunci de ce o mai vreti numai pe aia? Ca va puteti lua alta, mai mare si mai frumoasa...
Puteti face un contract de intretinere, un contract aleatoriu, cu intretinerea ce se presteaza de la o anumita data viitoare, eventual variabila dar determinabila, in functie de nevoile mamei...
NU mai aveti nevoie de nicio semnatura de la frati...
Si cu banii ce i-ati da aiurea pe procuri de la frate si act de vanzare la notar, ati avea si notar si avocat... ultimul ca sa va redacteze si explice actul.
da exista un act de proprietate personala a mamei mele facut doar pe numele ei in timpul casatoriei(casniciei), actul a fost obtinut de mama mea de la o bunica de a ei prin vanzare-cumparare, atunci era doar terenul, si dupa aceea impreuna cu tatal meu au ridicat casa care este tot asa numai pe numele ei. acum ca tata a decedat de ceva timp , mama ar vrea sa imi dea mie totul . cum se poate proceda? trebuie si acordul celorlalti frati?

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament ? akydoo akydoo Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)