avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II-a de munca

Buna ziua ! Ma numesc Savu V. sunt nascut in martie 1950,am 37 de ani vechime in munca si 14 ani de gr. a 2 a,ceea ce inseamna ca pot iesii la pensie in martie 2012. Intrebare : daca cei 3 ani de gr. 2a care imi scad varsta de pensionare de la 65 la 62 de ani se mai iau in calcul pentru marirea coeficientului pensiei ? Cu stima !
Cel mai recent răspuns: savuvirgil , utilizator 21:41, 26 Februarie 2012
Perioada lucrata in grupa a II-a de munca constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite. Ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani si pentru perioada de 14 ani lucrata in grupa a II-a de munca, varsta standard de pensionare se reduce cu 3 ani.

Potrivit Legii 263/2010 Art.100 beneficiati de majorarea cu 25% a punctajelor lunare realizate in cei 14 ani in care ati fost incadrat in grupa a II-a de munca.
Veti putea verifica daca ati primit aceasta majorare, deoarece in decizia emisa de casa de pensii majorarea conform art.100 este evidentiata separat.
Multumesc mult am inteles este OK ! Virgil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare DumitruIon DumitruIon Sint nascut in martie 1958. lucrez din noiembrie 1976 pina in prezent cu intrerupere de un an somaj, nu am satisfacut stagiul militar, in primi 14 ani de munca ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie pentru vechimea in munca savuvirgil savuvirgil In perioada 07.10.2005-01.09.2008 am lucrat la o firma de imobiliare part/time 2 ore din care rezulta cca. 9 luni,pot plati eu pentru diferenta de impozit de 6 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta Anghel _1954 Anghel _1954 Buna ziua, Ma numesc Anghel Ion am 56 de ani si 38 de ani de munca dintre care 14 ani de grupa 1. As dori sa stiu cand ma pot pensiona dupa legea care ... (vezi toată discuția)