avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii

Buna,
Sunt angajata cu CIM part time la o soc. com. si mai am si un contract de colaborare cu un broker de asigurare avand PFA. Pentru acesta emit factura si mi se plateste comisionul.Impozitul pe venit nu mi se retine la sursa ci il platesc eu.Ce alte contributii mai trebuie sa achit eu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cami6891 , utilizator 16:43, 24 Februarie 2012
Deoarece sunteti incadrata si cu 5.5% CASS ( sanatate) aplicat la venitul net exclusiv contributiile platite la CAS, dar nu mai putin 39 lei/luna.


39 lei reprezinta 5,5% aplicat la minim pe economie si se plateste chiar daca nu realizati niciun venit pe PFA, atat timp cat este activ.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare activitate ca pfa barbuta barbuta Buna ziua! Nepotica mea a terminat anul acesta facultatea .Urmeaza sa se angajeze la o societate particulara.Patronul i-a cerut sa-si faca actele ... (vezi toată discuția)
Cass - mod de calcul, regularizare anuala pentru o pfa liviusantonius liviusantonius In data de Joi, 26 Ianuarie 2012, 20:24, ati postat un raspuns pentru cineva (o PFA), unde la pct. 3, ati afirmat asta: “5.5% CASS ( sanatate) aplicat ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa 2012 apetra apetra ce contributii trebuiesc platite la bugetul de stat si care este baza legala? ce contributii plateste daca mai exista si un angajat? (vezi toată discuția)