avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sambata munca gratuita, luni concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sambata munca gratuita, luni concediu?

ce sanctiune poate primii directorul unei societati , angajatorul , daca te obliga la lucru in fiecare zi de sambata ( nu esti pontat , nu esti platit , nu ti se acorda nici macar o zi libera in locul ei )si in fiecare de luni te obliga sa-ti iei concediu legal, daca chem ITM-ul ce poate sa m-i se intimple?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 26 Februarie 2012
In urma controlului efectuat de catre ITM acesta poate fi sanctionat cu amenda contraventionala pentru incalcarea dispozitiilor legale in materia relatiilor de munca.

Art. 260 C.mun. prevede :
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
dar poti fi obligat sa-ti iei in fiecare zi de luni din fiecare saptamana concediu legal? in fiecare saptamana cite o zi??????????? e posibil ca angajatorul sa nu cunoasca situatia si doar seful de zona oblige la acest luncru ptr. ai creste performantele, in privinta lui ce masuri se pot lua? as putea sa-l dau si eu in judecata? mai ales ca indatoririle nostre le depasesc pe cele stipulate in fisa postului si ni se spune tot timpul ca daca nu ne convine sa ne cautam de lucru......... oricum nu are nici o urma de respect fata de noi ceilalti angajati.
Nu este posibil asa ceva ... Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.
multumesc, dar as fi dorit un raspuns mai inamanunt , si cum as putea gasii o cale de rezolvare
Nu cumva ziua aceea de luni libera pe care o considerati concediu este acordata in compensarea zilei lucrate sambata?Solicitati angajatorului sa va permita sa verificati statul de plata de ex.pe ianuarie,pt. a vedea cu cate zile efectiv lucrate sunteti platit(ar trebui sa fie 21 de zile lucratoare)daca supozitia mea este reala.
Va rog sa reveniti.

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Sambata lucratoare liviu f liviu f Caz concret : programul de lucru la firma mea include si ziua de simbata, cu 4 ore. Intrebare : cum pontez angajatii in ziua de Luni ? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)