avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sambata munca gratuita, luni concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sambata munca gratuita, luni concediu?

ce sanctiune poate primii directorul unei societati , angajatorul , daca te obliga la lucru in fiecare zi de sambata ( nu esti pontat , nu esti platit , nu ti se acorda nici macar o zi libera in locul ei )si in fiecare de luni te obliga sa-ti iei concediu legal, daca chem ITM-ul ce poate sa m-i se intimple?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 26 Februarie 2012
ziua de luni libera e o zi luata din concediul legal, si zilele de simbata nu sunt pontate, nu apar in nici un pontaj , dar la o verificare se vad lucrate ptr. ca avem de intocmit un raport zilnic de activitate care de altel e si monitorizat calculand indicativul de performanta zilnica ptr. fiecare angajat. de altfel zilele de simbata lucrate nepontate neplatite sau recompensate cu alte zile libere sunt de cel putin un an, doar obligativitatea de a ne lua in fiecare zi de luni cite o zi de conceiu e din ianuarie 2012 bineinteles cu continuarea in paralel a sambetelor lucrate.
In astfel de situatie trebuie sa sesizati ITM-ul , asa cum am postat anterior ei vor verifica ceea ce dvs sustineti , iar in cazul in care se constata incalcarea legislatiei , atunci vor putea sa sanctioneze pe angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Sambata lucratoare liviu f liviu f Caz concret : programul de lucru la firma mea include si ziua de simbata, cu 4 ore. Intrebare : cum pontez angajatii in ziua de Luni ? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)