avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... identitate vanduta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

identitate vanduta

buna ziua,

cunosc o familie foarte modesta din toate p-ctele de vedere, si mare mi-a fost mirarea sa aud cele ce urmeaza:

o mama a 5 copii, fara scoala a fost pacalita sa vanda certificatul de nastere al fiicei ei unei alte rude acre aveau o fiica de seama fiicei ei pentru ca acestia din urma sa poata scoate copilul respectiv din tara. In prezent fiica celei pacalite are 22 de ani, nu are niciun act d eidentitate, nu apare evident ca fiind in romania. problema este ca vrea ca la momentul asta sa denunte totul numai ca fiica ei sa-si recapete identitatea si sa-si faca actele ca sa poata duce o viata normala, cu munca si familie. S-a adresat unei sectii de politie din Bucuresti, dar nimeni nu crede asa ceva, dar nici nu cerceteaza nimeni cazul.

Intrebare: Unde se poate adresa pentru demararea procedurilor?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:40, 29 Februarie 2012

Ati primit un duplicat al certificatului dvs. de nastere, nu al altcuiva.

Inainte de a comenta in vreun topic, oricare ar fi acela, cititi cu atentie ce s-a scris si ganditi inainte de a scrie, pentru ca din ce ati postat mai sus se intelege ca oricine are 3 lei poate cumpara un certificat de nastere.

O seara frumoasa va doresc.

kukuk a scris:

am impresia ca e o prostie,oricine poate cere un certificat european de la primaria unde a fost inregistrat la nastere...eu am primit unul saptamana trecuta,a costat 3 lei...

Dvs. ati primit un nou certificat european pentru ca ati facut dovada in fata autoritatilor ca sunteti titularul actului, dar situatia prezentata de lavy32 este cu totul alta si anume aceea de substituire de persoana care se cam pedepseste, deci nu e cazul de 3 lei (nici nu stiu de unde 3 lei cand taxa legala de timbru este de 2 lei) ci e un fapt real de oameni inconstienti care cu buna stiinta renunta la drepturile lor dupa care nu mai stiu ce sa faca pentru a le recupera. Cazul semnalat este un exemplu de ASA NU! Mai ales ca sunt si rude se lasa cu cercetari si vai de mama lor, mai ales ca sunt si asa de ,,conditie modesta,,(dupa cum afirma lavy).
sunt de o conditie extrem de modesta, mama in cauza nu lucreaza, scoala nu cred ca are... alte amanunte nu cunosc.. tot ce stiu este ca fata respectiva doreste din tot sufletul sa aiba un act, un buletin sa se poata angaja si ea, sa dea nastere unui copil intrucat este in concubinaj de 2 ani cu un baiat.. aproape toata viata ei viitoare depinde de acest buletin..
Daca se dovedeste substituirea de persoana se poate rezolva situatia. Trebuie o buna colaborare intre serviciile de evidenta a persoanelor si politisti. Ma gandesc ca nu ar strica o adresa catre serviciul de evidenta a persoanelor care a emis actul de identitate pe baza acelui certificat. Daca se confirma substituirea de persoana titularei de drept a certificatului (si implicit a datelor de stare civila) i se va emite act de identitate iar cealalta persoana va trebui sa faca demersurile in vederea inregistrarii tardive a nasterii.
E o procedura de durata dar alta solutie nu vad sa existe.
In ce localitate are domiciliul persoana care a folosit certificatul de nastere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere international violeta-pinti violeta-pinti buna! as vrea sa stiu ce acte ii trebuie fiicei mele ptr a-si schimba certificatul de nastere romanesc, in unul international , in vederea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila clariteea clariteea Fiica mea locuieste in concubinaj cu un roman de aprox, 8 ani in Spania. Acolo a nascut o fetita, acum are varsta de 6ani si 7 luni.Cand fiica mea a plecat ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)