avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatii prin lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatii prin lege

Buna ziua, as dori sa aflu daca prin lege sunt absolut obligat ca angajat sofer pentru transport national si international pe camion de 7,5 t sa am atestate... si cam care sunt ele. multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 25 Februarie 2012
Un sofer profesionist care efectueaza transport rutier cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3.5 tone trebuie sa obtina un atestat profesional (conform Ordin nr. 521 din 19 martie 2007 ).

Atestatul se obtine in urma absolvirii cursurilor de pregatire si promovarii unui examen, perioada de valabilitate fiind de 5 ani. Atestatul se elibereaza de catre Ministerul Transporturilor prin ARR.

Conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a urma cursul de pregatire pentru atestat:
-sa aiba carnet de conducere corespunzator tipului de transport rutier
-aviz de aptitudine medicala
-aviz psihologic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t SAVUCA SAVUCA Buna ziua, mi-ati putea spune care este procedura obtinerii licentei de transport marfuri pt camion peste 7.5 t? Citisem undeva ca trebuie sa ai in cont, un ... (vezi toată discuția)
Persoana desemnata pentru transportul de marfa tensyon89 tensyon89 Buna ziua! ,persoana desemnata pentru transportul de marfa in trafic intern poate conduce un autovehicul de 22 tone fara sa aiba atestat profesional pt ... (vezi toată discuția)
Atestat profesional conducator auto ContSters291399 ContSters291399 escroc mai mare decit statul roman exista? iata speta: conf. decret 328/1966 eu obtin DREPTUL de a conduce autovehicule de toate categoriile in 1988. zic eu, ... (vezi toată discuția)