Da, au drept de vot in acea adunare generala daca si-au depus adeziunea chiar in adunarea generala cu conditia sa fi depus la asociatie toate documentele necesare pentru a deveni membru al asociatiei.
Ne-ati intrebat doar despre copia contractului si adeziune, dar la asociatie trebuiesc ami multe date nu numai acestea. Le gasiti in Legea 230/2007 acolo unde se prevazute documentatia necesara infiintarii asociatiei de proprietari, acordul de asociere...
Pe de alta parte, corect ar fi ca un nou proprietar sa depuna aceste documente si sa se inregistreze la asociatie inainte de adunarea generala, sa fie convocat si el ca oricare alt membru...Intr-o adunare generala nu este timp sa se studieze documentele, sa se verifice s.a.m.d.
De ce nu depuneti documentele si adeziunea la asociatie inainte de adunarea generala?
Multumesc pentru raspunsuri!
Fac parte dintr-un grup care incearca sa mobilizeze proprietarii sa participe la AG. Pentru a putea vota, este necesar sa fie membri AsP. De aceea, trebuie sa-i informam ce documente sunt necesare.
La Art.7 din L230/2007 scrie ca orice proprietar pote adera la AsP ulterior constituirii sale, in scris, fara a fi necesare alte formalitati. Inteleg ca trebuie sa-si dovedeasca calitatea de proprietar cu un contract de v-c. Mai sunt necesare si alte documente/formalitati?
Multumesc!
Ne aflam in perioada dintre momentul primirii personalitatii juridice de catre AsP si prima AG de dupa constituire, care urmeaza a se tine in scurt timp.
Am inmanat Presedintelui AsP ales la AG de constituire scrisoarea de adeziune la AsP si copie dupa actul de v-c, care-mi atesta calitatea de proprietar.
Initial, presedintele a spus ca e suficient pentru a deveni membru, ulterior mi-a trimis un e-mail, din care va redau mai jos, avand rugamintea sa aveti rabdarea de a-l citi si apoi sa-mi raspundeti la intrebarile din final:
"CONFORM STATUTULUI ASP, MEMBRII ASOCIATIEI DE PROPRIETARI SUNT TOTI PROPRIETARII , PERSOANE FIZICE SAU JURIDICE DETINATOR DE UNA SAU MAI MULTE LOCUINTE SAU SPATII CU ALTA DESTINATIE DECAT ACEEA DE LOCUINTA DIN CONDOMINIU CARE AU SEMNAT ACORDUL DE ASOCIERE PREZENTAT IN ANEXA 1.
FIIND UN ACT ADITIONAL AL ACORDULUI DE ASOCIERE,EL TREBUIE VALIDAT DE CATRE JUDECATORIE.
Drept urmare ,oricine are calitatea de proprietar (de aceea s-au cerut 3 exemplare din actele de proprietate ) semneaza actul additional la acordul de asociere care va fi depus la judecatorie.Este normal,pt ca un acord de asociere a fost stampilat de catre instanta ,atunci cand mi-a fost inmanat, iar daca apare un alt act cu numele altora adaugate este FALS IN INSCRISURI OFICIALE.
Asa incat , actul additional cu tabelul si copiile actelor de proprietate vor fi duse la judecatorie ,urmand a fi autentificate de aceasta. Nu cunosc cat costa taxele prilejuite de acest lucru,de aceea este necesar sa fie stranse eventualele adeziuni de la mai multi daca doresc sa devina membrii Nu inteleg de ce noii veniti nu TREBUIE SA RESPECTE VOINTA CELOR MULTI?"
Intrebari:
1. Din punct de vedere legal pot fi socotit membru la AsP (dupa inmanarea adeziunii si a copiei c-v)?Mai este necesar vreun document/demers?
2. Are dreptate presedintele in functie in legatura cu necesitatea validarii adeziunilor de catre judecatorie?
Sa ne lamurim un pic.
Atunci cand se infiinteaza asociatia de proprietari este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor. Acest procent trebuie sa rezulte din tabelele semnate de proprietari. Cum constata judecatrorul acest lucru?
Numara pe tabelele semnate si constata ca din 100 de apartamente in dreptul a 70 (minim 67) este semnatura cu acordul (DA), in dreptul a 2 apartamente scrie NU, iar in dreptul celorlalte 18 nu este nici o semnatura.
Asociatia se constituie pentru toate cele 100 de apartamente chiar daca au fost deacord doar 70. Cand unul, doi, zece ... din cei 30 care nu au semnat pe tabele sau au semnat scriind NU, vor depune cerere de adeziune, aceasta cerere se anexeaza la dosar si proprietarul devine membru al asociatiei.
Asadar toate apartamentele cu proprietarii lor au fost trecuti, consemnati in documente, in dosarul de infiintare care a trecut odata pe la judecatorul delegat. De aceea se specifica in lege ca este suficienta o simpla cerere de adeziune. Numai adeziunea lipseste de la dosar.
Si in cazul unui nou proprietar lucrurile stau aproape la fel. Apartamentu respectiv era cuprins in asociatie sau in dosarul de infiintatre al asociatiei unde fostul proprietar si-a dat acprdul de a fi membru sau nu si l-a dat , dar in acte, in dosar exista . Noul proprietar trebuie sa depuna la asociatie contractul de vanzare - cumparare, sa se inscrie in evidenta asociatiei cu toate persoanele care locuiesc in apartamnent (numele, datele lor...atat pentru cartea de imobil cat si pentru calculul si repartizarea cheltuielor....) si cererea de adeziune, pentru a deveni membru al asociatiei.
Asa ca presedintele ce spune ca trebuie sa se ajunga iar cu dosarul la judecatorul delegat nu are dreptate.
Poate avea dreptate numai daca la asociatia dumneavoastra se lipeste o alta scara, un alt bloc, o anexa ce s-a construit langa bloc sau peste bloc dupa ce s-a constituit asociatia. Acestea ar schimba componenta asociatiei, ponderea, suprafetele...
Statutul sau legea
rocado
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)