avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum pot sa devin consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum pot sa devin consilier juridic?

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele Juridice.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 14:45, 6 Noiembrie 2013
daca va prezentati la un concurs organizat de o institutie publica pe aceata tema- dupa angajare postul ocupat este de consilier juridic
Puteti sa profesati ca si consilier juridic atat in institutiile de stat, cat si in cele private, important este sa gasiti postul. Dupa ce sunteti incadrat legal pe acest post va recomand sa va inscrieti in Colegiul Consilierilor Juridici din judetul unde profesati.
Art. 8 din Legea nr.514/2003:
Poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.

Consilierul juridic poate sa fie numit in functie (are statut de functionar public) sau angajat in munca (are statut de salariat), in conditiile legii.
Va rog sa-mi spuneti daca ma poate angaja cineva ca si Consilier Juridic fara experienta?
Si as dori sa mai imi spuneti cu ce se ocupa un Consilier Juridic intr-o firma?
Multumiri pt raspunsurile date anterior.
Da, va poate incadra cineva chiar daca nu aveti experienta ... marea majoritate dintre noi am fost angajati fara experienta la inceput de cariera ..

Depnde si de activitatea angajatorului ... in principial, consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.

Alte discuții în legătură

Cum se efectueaza stagiul unui consilier juridic stagiar ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Lamuriti-ma si pe mine va rog. Cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Este corecta incadrarea in munca in functia de consilier juridic a absolventului de drept fara alta specializare? Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am o nelamurire pentru a carei clarificare v-as fi recunoscatoare tuturor celor ce binevoiesc a posta un raspuns. Pe scurt, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)