avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum pot sa devin consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum pot sa devin consilier juridic?

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele Juridice.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 14:45, 6 Noiembrie 2013
Problema mea acum e ca vreau sa-mi caut de lucru in domeniul juridic dar nu stiu cum sa incep,pt ca am terminat facultatea de mai multi ani si nu prea am curaj sa-mi caut ceva de lucru in domeniul pe care l-am studiat pt ca notiunile mele de jurist sunt limitate.Ce ma puteti sfatui sa fac?
Incercati sa va depuneti CV-ul la mai multe societati ... si nntre timp incercati sa cititi si din legislatie , Codul Muncii, Codul Civil, Legea nr.31/1990 etc.
Multumesc pt raspuns.
D-ule consilier freeelis, va rog explicati-mi si mie concret cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Am inteles in mare parte din ce ati explicat celuilalt utilizator precum si din legile pe care le-am citit. Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza pe un asemenea post si se inscrie in Colegiul Juristilor, i se repartizeaza din oficiu un consilier juridic indrumator ? Sau trebuie sa caute un Consilier care sa accepte sa-i fie indrumator? (asta nu este prevazut in lege si de aceea va intreb, daca nu va deranjez....) Si mai am o nelamurire, care sunt beneficiile de care beneficiaza un angajator pentru ca incadreaza in munca un consilier juridic debutant ? (conform Art. 18. din L514/2003 ,,Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici debutanti, beneficiaza de reglementarile financiare favorabile prevazute de lege''. )

Va multumesc ! :)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se efectueaza stagiul unui consilier juridic stagiar ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Lamuriti-ma si pe mine va rog. Cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Este corecta incadrarea in munca in functia de consilier juridic a absolventului de drept fara alta specializare? Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am o nelamurire pentru a carei clarificare v-as fi recunoscatoare tuturor celor ce binevoiesc a posta un raspuns. Pe scurt, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)