Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele Juridice.
Problema mea acum e ca vreau sa-mi caut de lucru in domeniul juridic dar nu stiu cum sa incep,pt ca am terminat facultatea de mai multi ani si nu prea am curaj sa-mi caut ceva de lucru in domeniul pe care l-am studiat pt ca notiunile mele de jurist sunt limitate.Ce ma puteti sfatui sa fac?
Incercati sa va depuneti CV-ul la mai multe societati ... si nntre timp incercati sa cititi si din legislatie , Codul Muncii, Codul Civil, Legea nr.31/1990 etc.
D-ule consilier freeelis, va rog explicati-mi si mie concret cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Am inteles in mare parte din ce ati explicat celuilalt utilizator precum si din legile pe care le-am citit. Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza pe un asemenea post si se inscrie in Colegiul Juristilor, i se repartizeaza din oficiu un consilier juridic indrumator ? Sau trebuie sa caute un Consilier care sa accepte sa-i fie indrumator? (asta nu este prevazut in lege si de aceea va intreb, daca nu va deranjez....) Si mai am o nelamurire, care sunt beneficiile de care beneficiaza un angajator pentru ca incadreaza in munca un consilier juridic debutant ? (conform Art. 18. din L514/2003 ,,Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici debutanti, beneficiaza de reglementarile financiare favorabile prevazute de lege''. )