avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa si cu comercializarea produselor oftalmologice. M-am uitat peste lista cu clase si am ales:
Clasa 9 - Aparate si instrumente optice
Clasa 10 - Aparate şi instrumente chirurgicale, medicale, Aparate oftalmologice
Clasa 44 - Servicii medicale - Servicii de optică medicală; servicii medicale oftalmologice şi optice, Servicii de opticieni (efectuarea de măsurători de specialitate optice, optico-mecanice, optico-electronice).

As dori sa stiu daca ar trebui sa mai pun si alte clase?
De exemplu clasa 35 este necesara?
Ea se refera la publicitate in general dar este pentru agentiile de publicitate sau este adresata publicitatii companiei mele.

Va multumesc anticipat
daca doriti comercializarea, atunci neparat trebuie sa puneti clasa 35:conducerea si administrarea afacerilor, vanzare aparate medicale;

presupun ca dvs nu sunteti fabricant de aparate medicale (va rog sa confirmati)- in acest caz nu are rost sa va treceti clasele 9 si 10 deoarece clasele 35 si 44 sunt suficiente. In plus daca dvs mai faceti si cercetare stiintifica as mai introduce si clasa 42- cercetare stiintifica in domeniul medical

clasele 9 si 10 acopera productia aparatelor respective+vanzarea, in cazul in care vanzarea este facuta pentru propiile produse fabricate sub marca;
clasa 35 acopera vanzarea pentru terti (in cazul dvs achizitionati aparate de la terti producatori si le vindeti catre alte persoane) si publicitatea
clasa 44; acopera strict serviciile medicale (fara vanzare si fara cercetare medicala);

solicitati si parerea consultantului RR Ardeleanu

Buna ziua. Colegul meu are perfecta dreptate: clasele 35 si 44 sunt suficiente pentru o clinica oftalmologica. Clasele 09 si 10 sunt doar pentru cei ce fabrica produsele respective. Mult succes!
Buna ziua
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile date.

Am mai urmarit si alte marci inregistrate din acest domeniu si am vazut prezente si alte clase.

In clasa 37 Costructii, reparatii, instalatii se includ si serviciile constand in montarea lentilelor de ochelari; ajustarea ramelor sŸi repararea ochelarilor.??

In clasa 40 Prelucrarea materialelor se includ si servicii de tratare a lentilelor de ochelari şi a lentilelor de contact.

In clasa 42 Servicii in domeniile stiintei si tehnologiei si cercetarea si proiectarea aferenta. se refera si la Servicii de opticaƒ medicalaƒ in domeniu constand din prestatii sŸi servicii de laborator pentru montarea lentilelor, consultantaƒ in domeniu.

mentionez ca aceste descrieri ale claselor le-am gasit la alte marci din domeniu deja inregistrate

Va multumesc anticipat
Buna ziua. Daca prestati serviciile din clasa 37 si 40, sub marca respectiva, e OK sa le treceti pe cerere. In schimb, clasa 42 e foarte vaga. Activitatile de laborator pentru optica medicala, intra acum in cl. 44 (clasificarea Nice se schimba din 5 in 5 ani, deci conteaza si cand a fost depusa marca spre inregistrare), iar consultanta in domeniu, tot in cl. 44 intra. Deci, categoric nu clasa 42. Cel mai bine, pentru dvs. ar fi sa treceti pe cerere rezumatul claselor de interes, respectiv 35, 37, 40 si 44. Acest rezumat il gasiti pe site-ul OSIM. Mult succes!
Buna ziua,
Va multumesc inca o data pentru raspunsul promtp.

am intrat pe site-ul osim si nu am gasit acest rezumat al calselor de interes, imi puteti spune va rog unde sa il gasesc

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Ajutor inregistrare marca de la distanta cipsoft cipsoft Buna ziua, Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru un centru oftalmologic DI_DI DI_DI Buna ziua, As dori sa deschid un SRL-Debutant pentru un centru oftalmologic, in care sa prestez urmatoarele servicii: consultatii; interventii chirurgicale in ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)