avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula in localitatea de domiciliu fara rovigneta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula in localitatea de domiciliu fara rovigneta daca drumul principal este drum national?

Pot circula in localitatea de domiciliu cu autoturism proprietate personala fara rovigneta ,daca drumul principal este drum national
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:17, 26 Februarie 2012
Teoretic da, dar practic cei de la CNADR va vor amenda, ei considerand ca scutirea necesitatii platii se acorda doar capitalelor de judet sau altor orase mari.
Din punctul meu de vedere nu, pentru ca in conformitate cu OG 15 din 2002 tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania se aplica tuturor utilizatorilor romani si straini pentru toate vehiculele inmatriculate care sunt folosite pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Prin reteaua de drumuri nationale din Romania se inteleg drumurile de interes national definite conform art. 6 din OG 43/1997, respectiv drumurile care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele. Acestea sunt autostrazi, drumuri expres, drumuri nationale europene, drumuri nationale principale si secundare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca circuli cu masina pe un drum judetean, ai nevoie ... roadx roadx Buna ziua, Daca circuli cu masina pe un drum judetean, ai nevoie de rovinieta? In lege se vorbeste de \'drumuri nationale\', ceea ce e cam vag, avand in ... (vezi toată discuția)
Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)