avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si iesire din indiviziune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si iesire din indiviziune dupa bunici

Buna ziua!
Bunicii sunt de mult decedati. Ei au avut 6 copii, din care doi decedati (unul din ce doi a fost tatal meu), iar unul este imobilizat la pat, locuind in alt oras.
Bunicii au avut titlu de proprietate pe niste terenuri. Inca de cand traiau bunicii, acestia au dat fiecaruia dintre copiii lor cate o bucata sa o munceasca.
Cativa dintre mostenitori dorim sa obtinem un act de proprietate pe parcela de pamant care ne-a revenit fiecaruia. S-a ales calea instantei, in sensul ca unul dintre unchii mei ii cheama pe ceilalti mostenitori in instanta pentru a dezbate succesiunea.
Mentionez ca nu avem carte funciara pentru aceste terenuri.

Daca unii dintre mostenitori nu se prezinta (nu vor sau nu pot sa se deplaseze) si nici nu dau procura altcuiva sa ii reprezinte ce se intampla?

Se tot amana? Daca da pana cand?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
madina71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:09, 27 Februarie 2012
veti fi obligati sa faceti expertize pe terenurile respective si instanta va hotara asupra suprafetei ce se cuvine fiecaruia si tot instanta va face lotizarea.
indicat ar fi sa va intelegeti si sa va prezentati toti, incheind o tranzactie!
Ideea este ca nimeni nu contesta ceea ce detine fiecare in fapt, insa din diverse motive unii din mostenitori vor ca situatia sa ramana ca pana acum, fara ca sa existe o neintelegere intre noi. Unul dintre mostenitori n-o sa se prezinte deoarece este paralizat.
Intrebarea mea era daca nu se prezinta toti ce se intampla?
Trebuie facuta carte funciara pt acele terenuri?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
madina71, utilizator
Daca sunt legal citati si nu se prezinta, oricum procesul se va judeca si se va pronunta o hotarare in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțarea la moștenire al unchiului tatalui meu și deschiderea succesiunii Traian22 Traian22 Buna seara, Intampin urmatoarea situatie: tatăl meu deține un teren primit prin moștenire de la bunicul său, în care sunt trecute două persoane: ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la mostenire terenuri technicianit technicianit Buna ziua. Bunicul meu a murit in anul 1990. El a avut 3 baieti (unul dintre ei a fost tatal meu). Bunicul a avut o parcela de teren arabil si 4 parcele de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea ... (vezi toată discuția)