avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... redactare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

redactare hotarare judecatoreasca

Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie...
In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de stabilire de paternitate cu stabilire de pensie alimentara...Solutie: Admite recursul. Modifică, în parte, decizia recurată, cu privire la cuantumul pensiei de întreţinere datorată lunar de apelantul - pârât, în sensul că aceasta este în sumă de 80 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei şi sentinţei. Respinge cererea intimatei - reclamante privind cheltuielile de judecată, ca nefondată. Irevocabilă - MH - SR
Am trimis prin posta cu confirmare de primire cerere de urgentare a redactarii judecatoresti...mi -sa comunicat ca decizia civila a fost redactata dar eu nu am primit nimic la domiciliul meu...eu nu pot sa il oblig la pensie alimentara atat restanta cat si in curs cat timp nu am nici un document legal ..
Va rog sa ma indrumati ce cale ar trebui sa iau...procesul dureaza de 3 ani de zile... copilul trebuie sa aiba legal un tata, iar tatal trebuie sa isi asume responsabilitatea de parinte macar prin plata pensiei alimentare, foarte mica de altfel, daca de la nastere nici macar nu a vrut sa il cunoasca si nu s-a implicat in nici un fel la cresterea si educatia lui...
Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:39, 27 Februarie 2012
Din cate stiu, hotararile definitive (dupa recurs) nu se mai comunica partilor. Trebuie sa mergeti unde s-a judecat recursul si sa solicitati o copie dupa decizia definitiva si irevocabila.
Trebuie sa legalizati hotararea si sa o investiti cu formula executorie. Acest lucru se face de catre judecatoria unde s-a judecat fondul cauzei. Dupa ce dosarul se intoarce la judecatorie, mergeti si faceti cerere de legalizare si investire. Achitati taxele judiciare de timbru (cate 2 lei pe exemplar pentru legalizare si si 4 lei pentru investire). Sa aveti la dvs si timbre judiciare de 0,15 lei.
Dupa ce ati investit cu formula executorie puteti sa va adresati unui executor judecatoresc.
Ar mai fi varianta sa faceti plangere penala la politie daca refuza sa va plateasca pensia si sunt mai bine de 3 luni de cand s-a comunicat hotararea si nu ati primit nimic.
Hotararile pronuntate in recurs nu se comunica. trebuie sa mergeti dv personal si sa solocitati o copie dupa hotarare, apoi o investiti cu formula executorie si mergeti la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea unei hotarari irevocabile, investirea cu formula executorie eniko69 eniko69 Am castigat un recurs la Curtea de Apel.Dosarul a fost trimis inapoi la tribunalul a carui decizie a fost recurata. Care este procedura in continuare?Hotararea ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)