avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer auto de pe o firma pe alta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer auto de pe o firma pe alta

Doresc sa transfer un autoturism din 2006 de pe o firma pe alta, ambele platitoare de TVA si impozit pe profit. Masina este cumparata in mai 2011.
Care este cea mai buna metoda de transfer proprietate astfel incat sa cheltuim cat mai putini bani? Donatie, vanzarea-cumparare? Alte variante. Firma are acelasi administrator.
Multumesc anticipat de raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: marco2011 , utilizator 14:02, 27 Februarie 2012
Donatia presupune act autentic (deci un cost in plus).
Este OK varianta cu vanzare-cumparare (este suficienta factura intocmita de vanzator la valoarea permisa de contabilitate)
Am auzit fugitiv de cateva lucruri pe care insa nu le stapanesc:
- amortizare masina in prima firma;
- taxa de imatriculare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism detinut de firme romeo mircea romeo mircea Care sunt conditiile pentru vanzarea unui autoturism detinut de firma. varianta 1- amortizat; varianta 2- neamortizat. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cumparare masina second de la o persoana fizica pe firma Alex N Alex N buna ziua, as dori sa stiu cum se poate trece o masina pe firma, fiind cumparata de la o persoana fizica, care bineinteles nu poate da factura. apoi, cum ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina pj-pf bulixu bulixu Buna ziua.Problema sta in felul urmator: Tatal meu are o firma pe care a luat o masina,deducand tva-ul.Cum pot eu ca si persoana fizica sa cumpar masina de ... (vezi toată discuția)