avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... indepartarea zapezii de pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

indepartarea zapezii de pe bloc

Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa precizati si actul normativ sanctionator. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adi_escu30 , utilizator 13:00, 27 Februarie 2012
La ce fel de acoperis va referiti, terasa, sarpanta, acoperis de mansarda?
Daca acoperisul respectiv nu a fost "ocupat" de cineva printr-un contract de inchiriere si "asimilat" proprietatii private atunci acel spatiu a ramas un bun comun. Orice bun comun este in grija asociatiei, legea specificand clar acest aspect:
L230/2007
Art. 34. - (1) Administrarea, întreţinerea, investiţiile şi reparaţiile asupra proprietăţii comune sunt în sarcina asociaţiei de proprietari.

In Art 56 din aceasi lege gasiti si contraventiile.
@IIC
Legea la care faceti referire nu contine dispozitii imperative referitoare la obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc
L230/2007 nu specifica exact ce inseamna a intretine un acoperis, insa un strat gros de zapada poate provoca daune acoperisului si anexelor, distrugerea tevilor de scurgere, samd (in functie de structura blocului, unghiul acoperisului si alti multi factori). De aici parerea mea este ca se aplica respectivul articol si in cazul de fata.
Daca @aleodor27 se refera la turturii de pe acoperis, acolo parerea mea este ca se aplica hotararile locale ce tin de deszapezire a zonei din jurul blocului, care banuiesc ca prevad si indepartarea turturilor/zapezii pentru protectia cetatenilor.
Curatirea zapezii de pe trotuar si turturii de pe acoperisul cladirilor este reglementata in HCLM de unde apartineti care specifica ca sarcina de a curata i revine proprietarului .In HCLM o sa gasiti si amenzile care se aplica in astfel de situatii.

In cazul blocurilor acesta sarcina i revene Asociatiei de proprietari care va lua masurile necesare .

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Turturi la balconul de la etajul 4 naemarilena naemarilena Sunt administratorul unei farmacii care functioneaza la parterul unui bloc de 4 etaje in sectorul 1 al capitalei. La balconul situat la etajul 4 (si ultimul) ... (vezi toată discuția)