avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune care nu se mai termina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune care nu se mai termina

Motto - cine deschide acest topic, trebuie sa-l citeasca integral pentru a se lumina.

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune care dureaza de un an si ceva si am mare nevoie de ajutor.
Nici nu stiu cu ce sa incep pentru ca am mai multe probleme.
La succesiune vin eu ca reclamant pe o parte si mama si sora mea ca parate pe de alta parte.
Ca bunuri sunt un apartament de 3 camere din Bucuresti si mai multe terenuri in jud. Vrancea.
Ele au cerut sa le ramana apartamentul si mie sa mi se stabileasca o sulta, iar eu am fost de acord intrucat cota mea este de 18,75%.
In jud VN sunt mai multe terenuri printre care o casa cu curte si gradina mai multe ha de padure, niste vie si arabil.
Au fost efectuate expertize, ap a fost evaluat la 102.000 euro iar terenurile la 700.000 ron.
Deci partea mea ar fi de 19.171 euro de la apartament si circa 262.500 ron la terenuri.
Din motive financiare nu am putut depune initial taxa ptr. expertize, dar in final am reusit si au fost efectuate, d-na judecator spunandu-mi ca nu poate da o hotarare pana nu se efectueaza toate expertizele.
Deci s-au efectuat toate expertizele si la termenul din 14 octombrie, fiind depuse la dosar, asteptam sa se dea o hotarare. D-na judecator nu a dat insa nicio hotarare, afirmand ca nu este la dosar si ultima expertiza, insa grefiera i-a atras atentia ca se afla la dosar. Dansa a spus ca nu a vazut-o si ca o sa dea hotararea la termenul din 11 noiembrie ( mentionez ca avocata paratelor nici nu era de fata, m-am intalnit cu ea pe scari dupa ce am iesit din sala de sedinte si m-a intrebat daca s-a dat hotararea ).
La termenul din 11 noiembrie iar nu a dat nicio hotarare, iar avocata paratelor a cerut in schimb sa fie evaluata si casa din paianta de la tara, iar judecatoarea a accepatat, asta in conditiile in care casa se afla in atare avansata de degradare, iar eu am mentionat in scris ca doresc sulta in euro de la apartament, iar din VN doar casa cu curtea si gradina casei, care sunt evaluate doar la 100.000 ron. Deci practic am renuntat la terenuri in valoare de 160.000 ron.
Si cu toate aceste d-na judecator a acceptat cererea paratelor de a se evalua si casa, fiind clar pentru oricine ca nu poate fi evaluata la mai mult de 3000 de euro ( si asa este enorm ), in conditiile in care eu am renuntat la 160.000 ron.
D-na judecatot s-a purtat abuziv fata de mine pe tot parcursul procesului, nu numai acum, nu ma lasa sa vorbesc, era vadit partinitoare fata de parate ( nu dezvolt pentru ca inseamna sa plictisesc ), paratele nu s-au prezentat la 3 interogatorii iar eu am depus intrebari si am cerut sa se aplice art. 225, cerere care nu mi-a fost luata in seama.
Am mentionat de asemenea ca am situatia financiara dificila, sunt pensionat pe caz de boala, cheltuielile cu procesul m-au impiedicat sa-mi achit ratele si acum am ramas restant, am primit si amenintari de la firma de avocatura pe care le-am depus la dosar tocmai pentru a-i arata doamnei judecator situatia mea, cerandu-i sa dea o hotarare partiala prin care sa le oblige pe parate sa-mi dea macar sulta de la apartament, insa a refuzat motivand ca nu este intelegere, refuzand in continuare si dupa ce nu s-au prezentat de 3 ori la interogatoriu. Si asta in conditiile in care paratele au schimbat yala de la usa de acces in ap in litigiu, au inchiriat o camera cu 400 ron, mama mea sta foarte mult timp la sora mea care lucreaza in Rusia, iar eu sunt amenintat cu judecata de catre banca si va trebui sa platesc dobanzi la creditele restante.
Am mentionat toate astea pentru ca faptul ca nu a dat o hotarare cand totul permitea acest lucru, ca a acceptat solicitarea paratelor de a fi evaluata si acea casa care este clar ca nu are cum sa fie evaluata la mai mult de 10.000 euro nici daca este in perfecta stare, pentru ca este din paianta si se evalueaza strict ea, nu si pamantul de sub ea, toate acestea ma afecteaza. Si asta pentru ca paratele nu urmaresc decat sa tergiverseze procesul, sa o lungeasca cateva luni cu expertiza, dupa care sa ceara o noua expertiza la ap in litigiu pentru ca chipurile au scazut preturile si asa mai departe. Eu nu cred ca d-na judecator nu avea reprezentarea clara in minte a urmarilor deciziei sale de a acepta evaluarea casei si anume felur in care vor actiona paratele si tergiversarea ce va urma. Totodata ma intreb de ce atunci cand a dispus expertizele nu a dispus sa fie evaluata si casa de la tara, pentru ca eu am mentionat despre ea?
Nu stiu de ce d-na judecator s-a situat de partea paratelor, pentru ca acestea au mintit incontinuu, de la intampinare continuand cu fiecare termen, minciuni pe care in buna parte le-am dovedit, am dovedit si ca avocata minte, d-na judecator a sesizat acest fapt, insa tot cu ea era indulgenta.
Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac, pentru ca vreau sa-mi platesc datoriile care sunt de circa 5000 euro, insa nu vreau ca banca sa ma dea in judecata pentru ca nu mai am nevoie de un proces si acum chiar sunt in colaps total.
Nici nu mai putem sa facem foamea eu si sotia mea, iar in perioadele critice si copiii mei.
Cum pot sa-mi obtin drepturile pentru ca se prefigureaza o tergiversare de cateva luni si nu vreau sa mai platesc dobanzi restante sau mai rau, sa fiu dat in judecata, in timp ce paratele stau in Rusia si inchiriaza apartamentul.
Nu mi se pare corect.
Ma gandesc sa fac niste poze la casa si sa le depun la dosar pentru a dovedi ca nu mai este nevoie de expertiza, casa e distrusa, credeti-ma.
Daca e cineva care nu s-a plictisit si poate sa-mi dea un sfat il rog sa o faca.
Multumesc.


Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 22:45, 22 Septembrie 2009
Domnule avocat, aveti dreptate.
Dar la mine problema este foarte simpla, CREDETI-MA. Suntem doar 3 mostenitori, cu procente fixe si niciunul nu are pretentii nelelocul lor. Doar ca cele 2 jigodii nu concep ca eu sa primesc ceva si in acest sens apeleaza la fgel de fel de tertipuri - elemente de procedura ( nu vreau sa mai repet ).
Pot cere un avocat din oficiu, dar nu vreau si cred ca asta spune tot despre buna mea credinta.
Nu am bani sa platesc un avocat inainte ( ca sa zic asa ), insa daca in tagma avocateasca este cineva care poate sa aiba incredere si sa constientizeze ca 1000 de lei la inceput ( bani de care nu cred ca are neaparata nevoie ) nu se compara cu 9000 de lei ( 2000 euro + 1000 lei banii de inceput ) pe care i-as da din suflet si fara nicio retinere celui care ma ajuta, il rog sa ma contacteze.
Dar daca totusi nu vrea nimeni sa ma ajute, la termenul urmator ( pentru ca m-am gandit si doresc sa fiu conciliant, pentru ultima oara ), o sa cer un avocat din oficiu. Nu mai este mult de munca in acest proces ( eu zic ca nu am stricat foarte mult si ca nu este o corvoada pentru cel care este dispus sa ma reprezinte ), dar doresc sa solicit despagubiri, iar aici sunt depasit total si numai un avocat cu experienta poate exprima aceste cereri.


Inca mai astept un avocat dispus sa ma ajute.

Acum am vazut ca ati scris ca daca as dori intradevar sa angajez un avocat as reusi.
Domnule, daca o sa vrea un avocat sa ma ajute, o sa-i expun toata situatia, o sa-l invit la mine acasa si dupa aceea o sa-l rog sa confirme sau sa infirme spusele dumneavoastra.
Aici, pe forum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Decembrie 2008
eder, utilizator
Sfatul meu este sa nu apelati la avocat din oficiu decat daca procesul este atat de simplu incat sansele de a castiga sunt imense.Pierdeti dreptul de a mai spune ceva dvs iar avocatul din oficiu nu va face nimic in plus decat ati putea face dvs.
Primeste prea putini bani.

Din cate spuneti paratele nu incearca sa va inlature de la mostenire, caz in care nu ar fi probleme deosebite intrucat este adevarat ca aveti niste cote fixe stabilite de lege, dar atribuirea in natura a bunului sau a bunurilor ar putea constitui o problema.

Care sunt bunurile de partajat ?

avocat Claudiu Lascoschi
Nu incearca sa ma inlature, de altfel am cazut cu toti de acord ca (,) cotele sunt fixe si nu avem ce discuta asupra lor.
S-a renuntat si la proba cu martori.
Cand s-a dispus ultimul interogatoriu al paratelor ( la care normal ca nu s-au prezentat ) eu am formulat niste intrebari in care intrebam daca sunt de acord ca mie sa-mi revina anumite terenuri si am cerut sa se aplice art. 225 cpc.

Bunurile sunt urmatoarele:
-un apartament cu 3 camere in Bucuresti din care eu am 18,75%; afost evaluat la 102.000 euro.
-mai multe terenuri in judetul Vrancea unde procentul meu este de 37,5%; aici este vorba de 5,75 ha padure, 1 ha arabil, 4.000 mp de vie, casa cu curtea si gradina casei si inca un teren in comuna de circa 6.000 mp sa zic.
Toate au fost evaluate la circa 700.000 lei. Eu am solicitat doar curtea cu casa si gradina casei care au fost evaluate la circa 100.000 lei. Deci am renuntat in favoarea lor la terenuri in valoare de aproximativ 160.000 lei tocmai pentru ca sa se termine mai repede. Si judecatoarea le accepta expertiza la o casa din paianta de 100 de ani ? Si mai numeste si un expert incompetent ? Bate la ochi, zic eu.

Acestea sunt, curtea si gradina casei au impreuna circa 5.500 mp.
Era sa uit, paratele au cerut tot apartamentul ( lucru cu care eu am fost de acord ) iar mie sa mi se stabileasca o sulta.
Insa la termenul din noiembrie, din lipsa de idei si argumente, avocata paratelor a afirmat in fata judecatoarei ca eu vreau tot apartamentul, lucru care din partea mea este o tampenie doar din prisma faptului ca nu as avea de unde sa le dau 80.000 euro. Nici nu mai spun ca legal este imposibil avand in vedere procentul pe care-l au. De aceea nu prea o apreciez pe aceasta avocata si afirm ca nu a facut mare branza. Daca nu le favoriza judecatoarea cu acceptarea abuziva a acestei expertize ( zic abuziva pentru ca nu-si avea rostul; si la 30..000 lei daca este evaluata - imposibil, logic, dar sa presupunem - paratele tot ar fi in castig cu 130.000 lei ) nu prea ar fi avut momente de bucurie in acest proces. Zic bucurie pentru ca are mandat de la parate sa tergiverseze cat mai mult si se bucura cand reuseste acest lucru.

Ce doresc este ca pentru suferinta si stresul provocate de parate sa le solicit acestora despagubiri cat mai mari.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Decembrie 2008
eder, utilizator
Daune morale nu puteti sa le cereti.

Trebuia sa le tineti si dvs in sah.Ati cedat prea usor si de aceea ele profita acum.
Trebuia sa nu le lasati sa poata obtine ceea ce vor.
Apartamentul nu va poate fi atribuit dvs.
Era indicat sa fi solicitat terenul in natura.
Faptul ca au prelungit procesul, cu sau fara intentie le va ajuta intrucat se va stabili o sulta mai mica.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu nu am solicitat niciodata acest apartament. La termenul din noiembrie, avocata paratelor, din lipsa de idei si argumente, a afirmat in fata instantei ca eu vreau acest apartament. Cum am mai spus, este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o, pentru ca in primul rand nu as avea de unde sa le dau paratelor 80.000 euro, iar in al doilea rand nici legal nu este posibil. Si in al treilea rand ( dar de fapt in principal ) eu am casa mea pe care doresc sa o cumpar.
Eu nu vreau sa tin in sah pe nimeni. Eu nu imi vreau decat partea. Spre deosebire de ele eu am pentru ce trai pentru ca am doi copii.
Eu nu le las si nici nu le interzic sa-si exercite drepturile. Dar sa nu le incalce pe ale mele.
Terenurile le-am cerut in natura, iar sulta va in euro si exact cat este procentul meu din apartament, asta va garantez, chiar daca va fi nevoie sa ajung la CEDO.

Eu nu doresc sa se repete un lucru, pentru ca am mai avut o problema cu un consilier pe acest forum. L-am intrebat daca este dispus sa ma sfatuiasca si daca pot sa-i scriu sa-i explic situatia pe larg. Mi-a spus ca da si atunci eu i-am expus toata speta in amanunt. Am asteptat raspunsul lui, insa nu am primit nimic. Cand i-am trimis pm si l-am intrebat de ce nu imi raspunde, mi-a spus ca nu este obligat sa o faca. Pai cand imi spui ca pot sa-ti scriu nu se presupune ca (,) consimti tacit sa-mi dai si un raspuns ? Eu zic ca da.
Dumneavoastra domnilor avocati, ce spuneti ?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
eder, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune eder eder Am un proces de succesiune 9a murit tatal meu si am ramas mostenitori eu sor-mea si maica-mea) si iesire din indiviziune la judecatorie care se prelungeste. ... (vezi toată discuția)
Ajutor impotriva unei hotarari imorale eder eder Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune la Judecatoria Sectorului 3, dosar 10433/301/2007, partile fiind eu pe de o parte si maica-mea si ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu ? eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune (in urma decesului tatalui meu) in care ma judec cu maica-mea si cu sor-mea si im i trebuie un act pentru ... (vezi toată discuția)