avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ifn
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ifn

buna seara,as dori sa deschid o casa de amanet si va rog sa imi spuneti ce este mai bine sa infiintez,ifn sau srl?

care sant avantajele ifn-ului sau dezavantaje si srl-ul?
va rog urgent
Cel mai recent răspuns: Adriana Vasilescu , Contabil 18:47, 27 Februarie 2012
eu nu v-as sfatui sa va faceti ifn. in primul rand capitalul social este mare. in al doilea rand in cadrul unui ifn v-a trebui sa aveti specialist care sa cunoasca contabilitatea bancara. un ifn respecta legislatia bnr-ului. pe langa raportarile pe care le face un srl, un ifn raporteaza si catre bnr. intr-un ifn aveti nevoie si de auditor intern si de auditor extern. si pana sa incepeti activitatea pe ifn trebuie sa primiti aprobarea bnr-ului in urma unui dosar pe care il depuneti la ei. gasiti tot ce va trebuie pe site-ul bnr-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanet, schimb valutar mirceamic mirceamic Stie cineva ce acte si conditii trebuie indeplinite pentru infiintarea unui amanet si a unei case de schimb valutar? (vezi toată discuția)
Casa de amanet Alexandrina2017 Alexandrina2017 Buna ziua. Am infiintat deja un srl cu activitatea principala casa de amanet. Am obtinut acreditarea de la bnr dar as avea nevoie de niste sfaturi despre ce ... (vezi toată discuția)
Ce am nevoie pentru a deschide un magazin Paula1429 Paula1429 Buna ziua, Pe viitor as vrea sa deschid un magazin cu diferite produse (ex. Produse de bucatarie,baie,camera,haine) O parte din ele le v-oi comanda de pe un ... (vezi toată discuția)