avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii Superioare de Lunga Durata
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii Superioare de Lunga Durata

Buna ziua,
Am terminat studiile Institutului de Subingineri din Bacau, in anul 1986 la seral, obtinand Diploma de Subinginer profil Mecanic, specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini.
Conform legii, aceste studii sunt considerate Studii de Scurta Durata.
1. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a obtine o diploma de Studii de Lunga Durata?
2. Masterul trebuie sustinut in aceeasi specialitate, sau ma pot inscrie si la alte specialitati?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:22, 28 Februarie 2012
1. va inscrieti la orice facultate in sistem Bologna si este suficienta absolvirea ciclului I (cei 3 ani) . Nu mai exista studii superioare de lunga durata, ci doar studii universitare de licenta;
2. va puteti inscrie la orice masterat doriti, in masura in care unitatea de invatamant care il organizeaza nu solicita un anumit tip de studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am terminat universitatea- specializare chimie fizica, ... archana archana Buna ziua. Am terminat universitatea- specializare chimie fizica, in anul 1997, studii cu durata de 5 ani si examen de licenta. Va rog sa imi spuneti conform ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de licenta martapopescu martapopescu In conditiile in care potrivit art 153 din legea educatiei nr. 1/2011 diploma de absolvire sau de licenta a absolventilor invatamantului superior de lunga ... (vezi toată discuția)