avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revenire la numele anterior inainte de recasatorie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revenire la numele anterior inainte de recasatorie?

Buna ziua,

Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o legalizez si sa declar incetarea casatoriei la starea civila.

Intentionez sa ma recasatoresc si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a nu mai reveni la numele de fata (o alta carte de identitate) inainte de a doua casatorie, doar in baza deciziei definitive.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: slaura , utilizator 10:08, 29 Februarie 2012
Din moment ce a fost eliberata o sentinta definitiva si irevocabila nu stiu cum va ganditi ca ati mai putea uza de un nume pe care legal nu-l mai purtati. Cum sa intrati in casatorie cu numele exsotului daca legal nu mai aveti acel nume? Mai mult, puteati opta la divort, ca de comun acord cu exsotul dvs, sa ramaneti pe numele acestuia, caz in care nu era necesar sa va mai schimbati cartea de identitate. Iar daca tot ati revenit la numele de fata, prin casatorie aveti dreptul sa-l pastrati in continuare, asta ca sa nu va schimbati cartea de identitate de 2 ori ci numai o singura data, adica doar in urma divortului. Casa de piatra!:vishenka:
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsuri si urari. Incercam doar sa gasesc cea mai simpla varianta.

Cand am depus actele pentru divort, respectiv acum un an si ceva nu a intrat in planurile mele o alta casatorie :secret:
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
slaura, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila [casatorie] Mari44 Mari44 am divortat pe data de 20,02,2015 hotararea judecatoreasca mi-a venit pe 19,03,2015 traiesc in concubinaj cu cineva. intrbarea mea pt d-voastra este;acum ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior conform hotaririi de divort marianna9 marianna9 Fostul sot a introdus divort, cerind ca eu sa revin la numele avut inaintea casatoriei. Hotarirea a ramas definitiva si irevocabila, numai ca, in timpul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort mariadinu mariadinu Buna ziua, doresc sa stiu care sunt consecintele nerespectarii sentintei judecatoresti de a reveni la numele purtat inaintea casatorie in urma divortului. (vezi toată discuția)